Publikavimo data: 2024-06-09
Aštri žirnių sriuba su šonine
Žirnių sriuba yra populiarus karštas pirmasis patiekalas, pažįstamas kelioms kartoms. Tai buvo klasikinis sovietinio ir rusiško maitinimo patiekalas. Šį populiarumą lėmė daugybė priežasčių. Spręskite patys: ji greitai paruošiama ir palyginti nesudėtinga. Pagrindinis ingredientas - žirniai, sveikas produktas, turintis daug baltymų. Jo skonis puikiai dera su įvairiais maisto produktais: mėsa, daržovėmis.
Žingsnis 1
Paruoštus žirnius sudėkite į sietelį, gerai nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu. Sudėkite juos į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu santykiu 1:2. Pastatykite puodą ant ugnies, užvirinkite. Nuo paviršiaus nukoškite putas gremžtuku, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 40 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Paruoštas bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Į įkaitintą keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus, sudėkite svogūnus, kepkite 2 minutes, sudėkite morkas. Kepkite penkias minutes. Šoninę supjaustykite griežinėliais. Sudėkite ją į daržovių mišinį ir toliau kepkite ant silpnos ugnies 7 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite paruoštas bulves į puodą su žirniais ir virkite dar 20 minučių. Kai bulvės bus paruoštos, į puodą sudėkite keptas daržoves ir šoninę. Pagardinkite druska, pipirais ir lauro lapu. Užvirinkite ir ant silpnos ugnies virkite dar 10 minučių. Išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir palikite 10 minučių pastovėti.
Kategorijos