Publikavimo data: 2025-08-16
Aštrios avokadų ir aitriųjų paprikų salotos
Meksikietiškos salotos su avokadais ir aitriosiomis paprikomis paįvairins kasdienį ir šventinį stalą. Rinkdamiesi paprikas atkreipkite dėmesį į kotelį - jis turi būti žalias ir šviežias. Ant pačios daržovės neturėtų būti šviesių dėmių - tai rodo, kad vaisius sugadino kenkėjai. Kuo plonesnė paprika, tuo ji aštresnė. Pikantiškiausia dalis yra vidinė pertvara ir sėklos, jas geriau pašalinti. Būkite atsargūs ir mūvėkite pirštines, nes gali būti sudirginta oda.
Žingsnis 1
Supjaustykite produktus. Avokadą, papriką ir agurką supjaustykite mažais kubeliais. Vyšnias supjaustykite ketvirčiais. Svogūną supjaustykite žiedais, o aitriąją papriką - pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite aliejų, cukrų, druską, citrinos sultis ir pipirus. Plakite, kol taps baltos spalvos.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Sudėkite visus supjaustytus ingredientus į didelę salotinę, suberkite pupeles ir kukurūzus. Supilkite padažą ir išmaišykite.
Kategorijos