Aštrios avokadų ir aitriųjų paprikų salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Aštrios avokadų ir aitriųjų paprikų salotos

Meksikietiškos salotos su avokadais ir aitriosiomis paprikomis paįvairins kasdienį ir šventinį stalą. Rinkdamiesi paprikas atkreipkite dėmesį į kotelį - jis turi būti žalias ir šviežias. Ant pačios daržovės neturėtų būti šviesių dėmių - tai rodo, kad vaisius sugadino kenkėjai. Kuo plonesnė paprika, tuo ji aštresnė. Pikantiškiausia dalis yra vidinė pertvara ir sėklos, jas geriau pašalinti. Būkite atsargūs ir mūvėkite pirštines, nes gali būti sudirginta oda.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
119 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.36/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Aštrios avokadų ir aitriųjų paprikų salotos Žingsnis 1
Supjaustykite produktus. Avokadą, papriką ir agurką supjaustykite mažais kubeliais. Vyšnias supjaustykite ketvirčiais. Svogūną supjaustykite žiedais, o aitriąją papriką - pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Aštrios avokadų ir aitriųjų paprikų salotos Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite aliejų, cukrų, druską, citrinos sultis ir pipirus. Plakite, kol taps baltos spalvos.

Žingsnis 3

Aštrios avokadų ir aitriųjų paprikų salotos Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Sudėkite visus supjaustytus ingredientus į didelę salotinę, suberkite pupeles ir kukurūzus. Supilkite padažą ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos