Publikavimo data: 2025-08-20
Aštrios burokėlių salotos su graikiniais riešutais
Burokėliai, viena populiariausių daržovių, maistui vartojami nuo senų laikų. Iš pradžių buvo valgomi tik burokėliai, o šakniavaisiai, kuriuos valgome dabar, buvo naudojami vaistams gaminti. Mūsų eros pradžioje atsirado pirmosios kultūrinės burokėlių veislės. X-XI a. burokėliai pirmą kartą paminėti Rusijoje. Jis paplito ir suskilo į veisles gerokai vėliau.
Žingsnis 1
Burokėlius supjaustykite mažais kubeliais, riešutus susmulkinkite trintuvu, česnakus pertrinkite per česnakų presą, žoleles ir džiovintas slyvas smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Sumaišykite visus ingredientus, įberkite druskos ir alyvuogių aliejaus, gerai išmaišykite ir atvėsinkite salotas.
Kategorijos