Aštrios burokėlių salotos su graikiniais riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Aštrios burokėlių salotos su graikiniais riešutais

Burokėliai, viena populiariausių daržovių, maistui vartojami nuo senų laikų. Iš pradžių buvo valgomi tik burokėliai, o šakniavaisiai, kuriuos valgome dabar, buvo naudojami vaistams gaminti. Mūsų eros pradžioje atsirado pirmosios kultūrinės burokėlių veislės. X-XI a. burokėliai pirmą kartą paminėti Rusijoje. Jis paplito ir suskilo į veisles gerokai vėliau.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
257 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
32 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.76/5 (29 bal.)

Žingsnis 1

Burokėlius supjaustykite mažais kubeliais, riešutus susmulkinkite trintuvu, česnakus pertrinkite per česnakų presą, žoleles ir džiovintas slyvas smulkiai supjaustykite.

Žingsnis 2

Aštrios burokėlių salotos su graikiniais riešutais Žingsnis 2
Sumaišykite visus ingredientus, įberkite druskos ir alyvuogių aliejaus, gerai išmaišykite ir atvėsinkite salotas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, garnyrai, salotos, daržovių salotos, šviežių daržovių salotos, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 10 minučių, islandija, vakarienė, agurkų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, salotos su alyvuogėmis, salotos su raudonaisiais svogūnais, salotos su daržovėmis

Kategorijos