Publikavimo data: 2024-06-15
Aštrios ir spalvingos daržovės su kiaulienos nugarine
Prie kiaulienos nugarinės pridėjus daržovių, žolelių padažo, česnakų, kalendrų ir kitų prieskonių galima patiekti visiškai kitokį patiekalą. Jis yra neapsakomai kvapnus, apetitiškas ir maistingas, nes jame yra beveik visų mineralų ir amino rūgščių, būtinų gyvybinei veiklai. Šį patiekalą galima patiekti namuose arba šeimos šventės proga. Be to, jam paruošti reikia nedaug laiko ir jis nėra sudėtingas.
Žingsnis 1
Aštriu peiliu smulkiai supjaustykite petražoles ir krapus, peiliu sutrinkite česnaką, smulkiai sukapokite ir sumaišykite su žalumynais. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite, kad žalumynai išleistų sultis.
Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite griežinėliais, svogūną - pusžiedžiais, o papriką - stambiais griežinėliais. Batonais supjaustytus baklažanus 15-20 minučių panardinkite į šaltą vandenį. Pomidorus, perpjautus skersai, 1-2 min. panardinkite į verdantį vandenį, tada į šaltą vandenį, nuimkite odelę ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite mėsą, sudėkite svogūną, šiek tiek pasūdykite ir uždengę dangčiu troškinkite 10-15 minučių. Sudėkite pomidorus, prieskonius, cukrų ir troškinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 4
Baklažanus apkepkite atskiroje keptuvėje su augaliniu aliejumi. Toje pačioje keptuvėje lengvai apkepkite paprikas. Perkelkite jas į keptuvę su mėsa ir troškinkite 10-15 minučių, retkarčiais pamaišydami. Sudėkite žoleles ir česnakų padažą ir troškinkite dar 1-2 minutes.
Kategorijos