Publikavimo data: 2024-06-15
Aštrios kepenys su apelsinais
Vištienos kepenėlės yra populiarumo rekordininkės tarp subproduktų. Tai skaniausia ir lengviausiai paruošiama paukščio dalis. Mūsų šeimininkai jas labai gerbia, jos jau seniai išsikovojo savo vietą jų virtuvėje. Neabejotinas vištienos kepenėlių privalumas yra tas, kad jos lengvai dera su daugeliu garnyrų, daržovių ir net vaisių. Siūlome jums ne visai įprastą kepenėlių su apelsinais receptą.
Žingsnis 1
Paruoštas kepenis supjaustykite plonais griežinėliais. Jei turite noro ir laiko, galite prieš tai pamirkyti jas piene, tada jos bus minkštesnės. Kepenų gabalėlius pamirkykite miltuose.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Į keptuvę sudėkite kepenėles ir nuolat maišydami kepkite, kol jos iš abiejų pusių taps auksinės spalvos. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 3
Nuluptą apelsiną supjaustykite griežinėliais ir supjaustykite didelėmis skiltelėmis. Vieną griežinėlį padalykite į 3 dalis. Nepamirškite pašalinti kauliukų. Sudėkite apelsiną į keptuvę ir kepkite kartu dar 5 minutes.
Kategorijos