Publikavimo data: 2025-08-20
Aštrios korėjietiškos morkų salotos su traškiais marinuotais agurkais
Įprastą korėjietiškų morkų receptą galima paversti neįprastu pridėjus marinuotų agurkų. Agurkų sūrymas suteikia prieskonio ir patiekalas įgauna naują skonį. Jis greitai paruošiamas. Šaldytuve jį galima laikyti 5-7 dienas. Šį užkandį galima patiekti ir šventiniam stalui, ir kasdienai.
Žingsnis 1
Paruoškite sūrymą. Dideliame puodelyje sumaišykite actą, agurkų sūrymą, cukrų, druską ir gerai išmaišykite, kad druska ir cukrus šiek tiek ištirptų. Sudėkite prieskonius: maltus juoduosius pipirus, aštriąją raudonąją papriką, kalendrą, papriką, presuotą česnaką ir išmaišykite. Į dubenį su paruoštomis morkomis supilkite pusę sūrymo ir prieskonių, išmaišykite, tada supilkite likusį sūrymą ir vėl išmaišykite. Palikite 10 minučių, kad pritrauktų.
Žingsnis 2
Į keptuvę supilkite saulėgrąžų aliejų, įkaitinkite, suberkite svogūnus ir kepkite porą minučių. Karštą aliejų ir svogūnus supilkite ant morkų. Sudėkite agurkus ir viską išmaišykite. Uždenkite dangčiu, įdėkite į šaldytuvą 6-12 valandų.
Kategorijos