Publikavimo data: 2025-08-19
Aštrios pomidorų, paprikų ir bazilikų salotos
Klasikinis pomidorų ir bazilikų derinys, papildytas traškia paprika, aštriu kvapiųjų prieskonių padažu iš česnakų ir grūdėtųjų garstyčių, burnoje sukuria skonio fejerverką. Šviežios, skanios, apetitiškos, aromatingos, ryškios, originalios - tokie yra šių salotų epitetai. Sezamo sėklos salotoms suteikia traškią tekstūrą ir įmantrią išvaizdą. Pomidorus šioms salotoms geriau rinktis skirtingų spalvų, taip salotos atrodys efektingiau.
Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite puselėmis arba ketvirčiais.
Žingsnis 2
Iš paprikų pašalinkite sėklas ir kotelius. Supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Bazilikus susmulkinkite ne per smulkiai.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą sumaišydami alyvuogių aliejų, išspaustą česnaką ir grūdėtąsias garstyčias.
Žingsnis 5
Sudėkite pomidorus, paprikas, bazilikus, druską pagal skonį ir sumaišykite salotinėje.
Žingsnis 6
Salotas užpilkite paruoštu padažu.
Žingsnis 7
Ant salotų pabarstykite juodųjų sezamų sėklų.
Kategorijos