Publikavimo data: 2024-06-15
Aštrus azu su daržovėmis
Vienas iš totorių azu variantų yra be bulvių, tik su daržovėmis, todėl šis patiekalas yra mažiau kaloringas. Tačiau jis ne mažiau sotus, nes jautiena ir daržovės pasotina visomis reikalingomis medžiagomis. Azu patiekalui būdingo aštrumo suteikia marinuoti agurkai - nekintamas šio nacionalinio patiekalo ingredientas. Išmokti ruošti azu nėra sunku, daugiau laiko užima jo troškinimas.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite dideliais gabalais. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas - šiaudeliais.
Žingsnis 2
Į katilą supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite jį ir apkepkite morkas. Sudėkite ją į lėkštę ir suberkite svogūną. Apkepę jį taip pat išimkite iš katilo.
Žingsnis 3
Įdėkite mėsą į katilą ir ją pasūdykite. Kai mėsa bus sultinga, uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol suminkštės. Tada į katilą sudėkite svogūnus ir morkas, šiaudeliais supjaustytus sūdytus agurkus ir pomidorų pastą. Viską kartu troškinkite 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos