Publikavimo data: 2024-06-15
Aštrus azu su kiauliena ir žolelėmis
Tradicinis azu sudedamųjų dalių sąrašas šioje versijoje papildytas prieskoninėmis žolelėmis, kurios yra garsiojo gruziniško mišinio hmeli-suneli dalis. Dėl to patiekalas tapo pastebimai geresnis, įgavo ypatingą aromato dvasią. Atrodo, kad totorių patiekalui jis nėra svetimas, priešingai, atsirado dar viena azu rūšis su naujais skoniais. Kitaip jis gaminamas pagal šimtmečiais išbandytą metodą.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite nedideliais (25-30 mm) gabalėliais ir kepkite keptuvėje dviem porcijomis. Perkelkite į troškinimo keptuvę.
Žingsnis 2
Keptuvėje, kurioje kepė mėsa, 4-5 minutes pakepinkite svogūnų pusžiedžius. Perkelkite juos prie mėsos, įberkite druskos ir pipirų, pabarstykite hopli-suneli arba kitomis žolelėmis.
Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite aliejaus ir sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves. Kepkite jas 12-14 minučių, kol beveik iškeps, o pabaigoje pasūdykite. Sudėkite jas prie mėsos ir svogūnų.
Žingsnis 4
Prie mėsos, svogūnų ir bulvių sudėkite griežinėliais supjaustytus agurkus. Pomidorų pastą ir kečupą atskieskite dviem stiklinėmis vandens, įberkite cukraus ir šiek tiek druskos ir supilkite į mėsą bei daržoves. Užvirus, troškinkite 8-10 minučių po dangčiu ant silpnos ugnies. Supilkite susmulkintas žoleles, išjunkite ir palikite 10 minučių pastovėti.
Kategorijos