Publikavimo data: 2024-09-22
Aštrūs baklažanai su rūkyta mėsa ir sūriu, riešutais ir česnakiniu padažu
Baklažanas, kaip neutralaus skonio daržovė, susilieja su visais ingredientais, bet tada pradeda groti pirmąją partiją skonių ir aromatų orkestre. Be jo patiekalas nebus gaminamas. Šiame recepte baklažanai turi labai turtingą aplinką - rūkytą kiaulienos krūtinėlę, pomidorų padažą, sūrį, kiaušinį, česnaką, graikinius riešutus, tačiau, kaip matote, visi jie atskirai be daržovių karaliaus - baklažanų - neapsieis. Patiekalas labai turtingas svarbių maistinių elementų, o jį paruošti neužtrunka ilgai.
Žingsnis 1
Baklažaną supjaustykite maždaug 5 mm storio gabalėliais išilgai. Pasūdykite, sudėkite į dubenį ir palikite 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite kubeliais, o papriką - kvadratėliais. Apkepkite, tada sudėkite neluptus griežinėliais supjaustytus pomidorus. Kepkite 10 minučių ir pasūdykite.
Žingsnis 3
Graikinius riešutus išdžiovinkite keptuvėje be riebalų ir smulkiai sukapokite peiliu. Sudėkite juos į dubenį, įmuškite susmulkintą kiaušinį. Sutarkuokite sūrį ir česnaką, įberkite džiovintų bazilikų. Įpilkite majonezo ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Baklažanus lengvai nuplaukite, apkepkite su trupučiu aliejaus ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių. Tada kiekvieną juostelę aptepkite kiaušinio ir sūrio mišiniu, ant viršaus uždėkite pomidorų mišinio, riekelę krūtinėlės ir susukite.
Kategorijos