Publikavimo data: 2024-03-28
Aštrūs baklažanai žiemai
Vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje paprastai būna daug šviežių daržovių ir nebrangių kainų. Šis laikas idealiai tinka ruoštis žiemai. Pagal šį receptą paruoštas užkandis patiks baklažanų mėgėjams. Baklažanai supjaustomi griežinėliais, iškepami, užpilami aštriu paprikų, aitriųjų paprikų ir česnakų padažu, o tada konservuojami stiklainiuose.
Žingsnis 1
Baklažanus supjaustykite 1-1,5 cm storio apskritimais.
Žingsnis 2
Baklažanus patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
Žingsnis 3
Pašaukite baklažanus kepti į orkaitę 20-25 minutėms.
Žingsnis 4
Tuo tarpu paruoškite aštrų padažą. Paprikas supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais arba griežinėliais.
Žingsnis 5
Paprikas, česnakus ir aitriąsias paprikas susmulkinkite trintuvu.
Žingsnis 6
Įpilkite medaus, druskos, acto ir augalinio aliejaus. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 7
Sterilizuokite stiklainius. Tai galite padaryti įvairiais būdais. Pavyzdžiui, orkaitėje. Išplaukite stiklainius ir 20 minučių pašaukite juos į orkaitę 100-110 °C temperatūroje. Pasibaigus sterilizacijai, išjunkite orkaitę ir leiskite stiklainiams šiek tiek atvėsti. Išimkite juos sausu rankšluosčiu. Jei stiklainius ištrauksite drėgnu rankšluosčiu, jie gali sprogti nuo temperatūrų skirtumo. Geriau orkaitėje sterilizuoti tik dangtelius su užsukamais dangteliais be gumyčių. Gumytės orkaitėje gali sutrūkinėti arba išsilydyti.
Žingsnis 8
Į stiklainio dugną įdėkite šiek tiek aštraus padažo ir sluoksnį baklažanų.
Žingsnis 9
Ant viršaus uždėkite dar vieną sluoksnį karšto padažo ir dar vieną sluoksnį baklažanų. Pripildykite visus stiklainius iki viršaus. Uždenkite stiklainius sterilizuotais dangteliais ir užsukite. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis - patikrinkite, ar nėra nuotėkio. Paruoštas salotas laikykite sandėliuke arba rūsyje.
Kategorijos