Publikavimo data: 2024-02-01
Konservuoti baklažanai žiemai receptas
Baklažanai yra sezoninė daržovė, todėl žiemą jų vertė visada didesnė nei vasarą ar rudenį. Konservuoti baklažanai paįvairins jūsų žiemos stalą. Galite patiekti kaip salotas arba kaip priedą prie karšto patiekalo, pavyzdžiui, bulvių. Pridėjus saldžiųjų paprikų, patiekalas gaunasi labai kvapnus ir apetitiškas.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Švarius ir sausus stiklainius ir dangtelius įdėkite į šaltą orkaitę, įjunkite orkaitę iki 120 ⁰C ir po 13-15 minučių išjunkite.Sterilizuokite stiklainius likus 1,5-2 valandoms iki konservavimo proceso.
Žingsnis 3
Baklažanus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Pašalinkite paprikos kotelį ir sėklas. Paprikas supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Kol ruošite marinatą, daržoves pamerkite į šaltą vandenį.
Žingsnis 6
Į puodą supilkite vandenį, įberkite 1 šaukštelį druskos ir juodųjų pipirų. Marinatą užvirinkite.
Žingsnis 7
Sudėkite daržoves į serviravimo indelius ir užpilkite karštu marinatu. Gero apetito!
Žingsnis 8
Konservuotus baklažanus patiekite kaip užkandį kartu su naminiais skrebučiais, pagamintais iš juodos arba baltos duonos.
Kategorijos