Publikavimo data: 2024-02-03
Baklažanai su svogūnais ir česnakais žiemai receptas
Baklažanai priklauso sezoninių daržovių kategorijai, todėl geriausia juos pradėti ruošti vasaros pabaigoje ir rudenį. Į baklažanų sūrymą pridėjus svogūnų ir česnakų, daržovių minkštimas tampa labai švelnus ir aromatingas. Baklažanus patiekite su šviežiomis žolelėmis ir augaliniu aliejumi.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite česnaką.
Žingsnis 2
Švarius ir sausus stiklainius ir dangtelius įdėkite į šaltą orkaitę, įjunkite orkaitę iki 120 ⁰C ir po 13-15 minučių išjunkite.Sterilizuokite stiklainius likus 1,5-2 valandoms iki konservavimo proceso.
Žingsnis 3
Supjaustykite baklažaną žiedais.
Žingsnis 4
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais.Kad pjaustydami svogūną nepradėtumėte verkti, suvilgykite peilį šaltu vandeniu. Taip pat galite 5 minutes palaikyti svogūną šaldiklyje, tada dirbti su svogūnais taps patogu.
Žingsnis 5
Susmulkinkite česnaką ir petražoles.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 7
Maišydami kepkite baklažanus 5-7 minutes, kol jie iškeps.
Žingsnis 8
Paruoškite marinatą. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos, juodųjų pipirų, kalendros ir lauro lapų. Užvirinkite vandenį ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 9
Tuo tarpu paruoškite daržoves. Giliame dubenyje baklažanus sumaišykite su svogūnais, česnakais ir žolelėmis.
Žingsnis 10
Daržoves užpilkite karštu marinatu. Leiskite 2-3 minutes pritraukti.
Žingsnis 11
Perkelkite daržoves ir marinatą į puodą ir viską užvirinkite.
Žingsnis 12
Patiekalą išpilstykite į serviravimo indelius. Palikite baklažanus su svogūnais ir česnakais brinkti 2-3 dienas. Gero apetito!
Žingsnis 13
Svečiai neabejotinai įvertins šias salotas kartu su šiltais bagetės skrebučiais.
Kategorijos