Publikavimo data: 2024-02-01
Baklažanai žiemai adžikoje receptas
Baklažanus galima drąsiai priskirti sezoninėms daržovėms, todėl vasarą ir rudenį jų galima nusipirkti už daug mažesnę kainą nei žiemą. Baklažanai adžikoje ne tik gražiai paįvairins jūsų mitybą, bet ir suteiks jai puošnumo. Prie mėgstamų mėsos patiekalų patiekite baklažanus ajika su šviežiomis žolelėmis.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Švarius ir sausus stiklainius ir dangtelius įdėkite į šaltą orkaitę, įjunkite orkaitę iki 120 ⁰C ir po 13-15 minučių išjunkite.Sterilizuokite stiklainius likus 1,5-2 valandoms iki konservavimo proceso.
Žingsnis 3
Supjaustykite baklažanus apskritimais.
Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 5
Pašalinkite paprikos kotelį ir sėklas. Paprikas supjaustykite dideliais gabalais.
Žingsnis 6
Nulupkite česnaką. Iš aitriųjų paprikų pašalinkite kotelius ir sėklas.
Žingsnis 7
Pomidorus supjaustykite dideliais griežinėliais.
Žingsnis 8
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite baklažanus po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol iškeps.
Žingsnis 9
Sudėkite pomidorus, saldžiąsias ir aštriąsias paprikas, svogūnus ir česnakus į maišytuvo dubenį. Susmulkinkite daržoves iki vientisos masės.
Žingsnis 10
Sudėkite baklažanus į porcijinius indelius ir užpilkite juos daržovių ajika.
Žingsnis 11
Patiekite aštrius baklažanus su ajika kaip užkandį kartu su naminiais skrebučiais, pagamintais iš juodos arba baltos duonos.
Kategorijos