Publikavimo data: 2024-03-23
Kepti baklažanai žiemai
Kepti baklažanai - puikus sprendimas mėgstantiems mažai kalorijų turinčius ir kartu maistingus užkandžius. Patiekalas gaunasi labai skanus ir aromatingas, o pagrindinis jo privalumas - minimalus augalinio aliejaus kiekis. Naudokite baklažanus kaip garnyrą, pyrago įdarą arba užkandį per vakarienę ir prie šventinio stalo.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius bet kokiu patogiu būdu - ant garų, mikrobangų krosnelėje arba karštoje orkaitėje 15 minučių, užsukamus dangtelius užvirinkite.
Žingsnis 2
Supjaustykite baklažanus apskritimais.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite trupučiu augalinio aliejaus ir sudėkite baklažanų griežinėlius. Kepkite juos iki 230 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.
Žingsnis 4
Kai baklažanai iškepa ir įgauna jiems būdingą tamsią spalvą, išimkite juos iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 5
Nuo atvėsusių baklažanų nuimkite odelę.
Žingsnis 6
Į sterilizuotą stiklainį įpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus, kuo sandariau išdėliokite baklažanus ir kiekvieną sluoksnį pabarstykite trupučiu druskos.
Žingsnis 7
Ant visų baklažanų supilkite dar 1 šaukštą aliejaus. Uždenkite stiklainį dangteliu ir 30 minučių sterilizuokite verdančiame vandenyje. Po sterilizacijos užsukite dangtelį, apverskite stiklainį, uždenkite antklode ir palikite marinuotis 24 valandas. Keptų baklažanų užkandis paruoštas.
Kategorijos