Kepti baklažanai žiemai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Kepti baklažanai žiemai

Kepti baklažanai - puikus sprendimas mėgstantiems mažai kalorijų turinčius ir kartu maistingus užkandžius. Patiekalas gaunasi labai skanus ir aromatingas, o pagrindinis jo privalumas - minimalus augalinio aliejaus kiekis. Naudokite baklažanus kaip garnyrą, pyrago įdarą arba užkandį per vakarienę ir prie šventinio stalo.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
58 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.29/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti baklažanai žiemai Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius bet kokiu patogiu būdu - ant garų, mikrobangų krosnelėje arba karštoje orkaitėje 15 minučių, užsukamus dangtelius užvirinkite.

Žingsnis 2

Kepti baklažanai žiemai Žingsnis 2
Supjaustykite baklažanus apskritimais.

Žingsnis 3

Kepti baklažanai žiemai Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite trupučiu augalinio aliejaus ir sudėkite baklažanų griežinėlius. Kepkite juos iki 230 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.

Žingsnis 4

Kepti baklažanai žiemai Žingsnis 4
Kai baklažanai iškepa ir įgauna jiems būdingą tamsią spalvą, išimkite juos iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Žingsnis 5

Kepti baklažanai žiemai Žingsnis 5
Nuo atvėsusių baklažanų nuimkite odelę.

Žingsnis 6

Kepti baklažanai žiemai Žingsnis 6
Į sterilizuotą stiklainį įpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus, kuo sandariau išdėliokite baklažanus ir kiekvieną sluoksnį pabarstykite trupučiu druskos.

Žingsnis 7

Kepti baklažanai žiemai Žingsnis 7
Ant visų baklažanų supilkite dar 1 šaukštą aliejaus. Uždenkite stiklainį dangteliu ir 30 minučių sterilizuokite verdančiame vandenyje. Po sterilizacijos užsukite dangtelį, apverskite stiklainį, uždenkite antklode ir palikite marinuotis 24 valandas. Keptų baklažanų užkandis paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos