Publikavimo data: 2024-06-15
Aštrus čachokbili su daržovėmis ir žolelėmis
Norint paragauti tikro čachochbili, nebūtina jį gaminti iš fazano mėsos, iš kurios patiekalas istoriškai buvo gaminamas senovės Gruzijoje. Dabar labai tinka vištiena, taip pat iš paukščių šeimos. Nepaisant to, visi kiti šio patiekalo ingredientai - prieskoniai ir žolelės - išlieka tie patys ir taip pat džiugina savo aromatais ir skoniais, virtuvėje sukurdami neįtikėtiną kvapų pliūpsnį, kuris į virtuvę sukviečia visą šeimą.
Žingsnis 1
Kepkite vištieną gerai įkaitintoje keptuvėje be aliejaus ant vidutinės ugnies 15 minučių. Apverskite mėsą iš visų pusių, kad ji nesudegtų ir įgautų gražią auksinę spalvą.
Žingsnis 2
Pomidorus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite pomidorus į vištieną ir kepkite kartu 10 minučių.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir atskirai apkepkite svieste, kol taps auksiniai. Sudėkite į mėsą ir pomidorus, uždenkite ir troškinkite 30 minučių ant silpnos ugnies. Kartkartėmis pamaišykite.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite aštriąją papriką ir žoleles. Įdėkite juos gaminimo pabaigoje kartu su išspaustu česnaku. Tada pagal skonį įberkite apynių ir druskos, išmaišykite ir virkite dar 7 minutes.
Kategorijos