Publikavimo data: 2024-06-24
Aštrus jautienos šaltibarštis su žolelėmis ir daržovėmis
Tradiciškai šaltibarščiai gaminami be želatinos iš subproduktų. Nepamirštama ir filė, kad patiekalas būtų sotus. Šiandien yra daugybė receptų su įvairių rūšių mėsa ir prieskoniais. Tačiau šaltibarščiai pavyks, jei pasirinksite tinkamą mėsą. Geriau imti jautieną su kaulu, su kremzlėmis ir gyslomis, su ja sultinys bus sotus ir užželiantis. Šaltibarščiams geriausiai tinka blauzdos, šonkauliai, uodegos ir kojos. Jose yra daugiausia kolageno, kuris lemia šaltienos tankumą ir kietumą.
Žingsnis 1
Išvirkite mėsą ir daržoves. Jautienos dalis sandariai sudėkite į puodą. Užpilkite mėsą verdančiu vandeniu ir pastatykite ant didelės ugnies. Kai užvirs, nusunkite visą vandenį ir putas. Nuplaukite puodo turinį ir užpilkite šaltu vandeniu taip, kad jis apsemtų mėsą 3 pirštais. Kai mėsa užvirs, virkite ant silpnos ugnies 4 valandas. Sudėkite nuluptus nesmulkintus svogūnus, morkas, česnakus, pipirus, lauro lapą, gvazdikėlius ir druską. Virkite dar 1 valandą ant vidutinės ugnies. Išimkite mėsą ir daržoves ir sultinį perkoškite.
Žingsnis 2
Paruoškite šaltibarščius. Atskirkite mėsą nuo kaulų ir susmulkinkite ją skaidulomis bei mažais gabalėliais. Morkas supjaustykite apskritimais. Mėsos gabalėlius sudėkite į tinkamą indą arba formeles. Ant viršaus uždėkite morkų gabaliukus, kiaušinių puseles ir petražoles. Užpilkite perkoštu sultiniu. Leiskite atvėsti ir padėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms, kol sustings.
Kategorijos