Aštrus keptas kalakutas su moliūgais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-12

Aštrus keptas kalakutas su moliūgais

Aštri kepta kalakutiena su moliūgais yra puikus lengvas vakarienės patiekalas visai šeimai. Mėsa ir moliūgas marinuojami ir kepami su prieskoniais. Rezultatas - švelnus patiekalas, kuris įtiks net tiems, kurie nemėgsta moliūgų.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
182 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštrus keptas kalakutas su moliūgais Žingsnis 1
Marinuokite kalakutieną, supjaustykite ją dideliais gabalais, sudėkite prieskonius, česnaką, rozmarino šakelę ir pusę majonezo. Gerai išmaišykite ir palikite valandai, o geriau per naktį.

Žingsnis 2

Aštrus keptas kalakutas su moliūgais Žingsnis 2
Moliūgą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Įberkite druskos, pipirų ir likusio majonezo. Ilgai marinuoti nebūtina, todėl galite tai padaryti prieš pat kepimą.

Žingsnis 3

Aštrus keptas kalakutas su moliūgais Žingsnis 3
Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir ant jos lygiu sluoksniu sudėkite kalakutienos filė, tada uždenkite moliūgų sluoksniu. Ant viršaus galite uždėti rozmarino šakelę.

Žingsnis 4

Aštrus keptas kalakutas su moliūgais Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir pašaukite patiekalą į ją 30-40 min., periodiškai tikrindami, ar jis iškepęs. Moliūgas ir mėsa turi tapti minkšti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos