Publikavimo data: 2024-10-12
Aštrus keptas kalakutas su moliūgais
Aštri kepta kalakutiena su moliūgais yra puikus lengvas vakarienės patiekalas visai šeimai. Mėsa ir moliūgas marinuojami ir kepami su prieskoniais. Rezultatas - švelnus patiekalas, kuris įtiks net tiems, kurie nemėgsta moliūgų.
Žingsnis 1
Marinuokite kalakutieną, supjaustykite ją dideliais gabalais, sudėkite prieskonius, česnaką, rozmarino šakelę ir pusę majonezo. Gerai išmaišykite ir palikite valandai, o geriau per naktį.
Žingsnis 2
Moliūgą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Įberkite druskos, pipirų ir likusio majonezo. Ilgai marinuoti nebūtina, todėl galite tai padaryti prieš pat kepimą.
Žingsnis 3
Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir ant jos lygiu sluoksniu sudėkite kalakutienos filė, tada uždenkite moliūgų sluoksniu. Ant viršaus galite uždėti rozmarino šakelę.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir pašaukite patiekalą į ją 30-40 min., periodiškai tikrindami, ar jis iškepęs. Moliūgas ir mėsa turi tapti minkšti.
Kategorijos