Aštrūs marinuoti agurkai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Aštrūs marinuoti agurkai

Skanius ir traškius marinuotus agurkus žiemai galima paruošti nesterilizuojant stiklainių. Rauginti agurkai ruošiami du kartus užpylus verdančiu vandeniu, o tada marinuojant. Marinatui paruošti reikia acto, druskos, cukraus, prieskonių ir žolelių. Geriau marinuoti maždaug vienodo dydžio agurkus, tada sūdymas bus tolygus.
Gaminimo laikas
390 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
27 kcal.
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštrūs marinuoti agurkai Žingsnis 1
Paruoškite agurkus. Sudėkite agurkus į dubenį, užpilkite šaltu vandeniu, jei reikia, įberkite šiek tiek druskos ir palikite 5 valandoms. Tada agurkus dar kartą nuplaukite ir nupjaukite abiejų galų galiukus.

Žingsnis 2

Aštrūs marinuoti agurkai Žingsnis 2
Užpildykite stiklainius agurkais ir prieskoniais. Į paruoštus stiklainius sudėkite serbentų lapus, vyšnių lapus, krienų lapus, krapų šakeles, raudonėlio pipirų žirnelius, lauro lapą ir česnaką. Sudėkite agurkus vertikaliai, didesnius - vertikaliai, o mažesnius - ant viršaus.

Žingsnis 3

Aštrūs marinuoti agurkai Žingsnis 3
Naudokite dvigubo užpildymo metodą. Užvirinkite vandenį, tada atsargiai pripilkite stiklainius verdančio vandens iki kaklelio. Uždenkite dangteliais ir palikite 10-15 minučių. Tuo metu užvirinkite antrąją vandens porciją. Tada išpilkite vandenį iš stiklainių ir pakartokite procedūrą.

Žingsnis 4

Konservuokite agurkus. Į stiklainius įberkite druskos ir cukraus, įpilkite acto. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad skystis šiek tiek perpiltų per kraštus. Taip pašalinsite orą ir išvengsite rūgimo. Metalinius dangtelius panardinkite į verdantį vandenį ir iš karto stiklainius uždarykite. Kelis kartus pakratykite, kad druska ir cukrus ištirptų. Apverskite ir palikite atvėsti. Tada laikykite sausoje, tamsioje ir vėsioje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos