Publikavimo data: 2024-05-20
Aštrūs marinuoti agurkai
Skanius ir traškius marinuotus agurkus žiemai galima paruošti nesterilizuojant stiklainių. Rauginti agurkai ruošiami du kartus užpylus verdančiu vandeniu, o tada marinuojant. Marinatui paruošti reikia acto, druskos, cukraus, prieskonių ir žolelių. Geriau marinuoti maždaug vienodo dydžio agurkus, tada sūdymas bus tolygus.
Žingsnis 1
Paruoškite agurkus. Sudėkite agurkus į dubenį, užpilkite šaltu vandeniu, jei reikia, įberkite šiek tiek druskos ir palikite 5 valandoms. Tada agurkus dar kartą nuplaukite ir nupjaukite abiejų galų galiukus.
Žingsnis 2
Užpildykite stiklainius agurkais ir prieskoniais. Į paruoštus stiklainius sudėkite serbentų lapus, vyšnių lapus, krienų lapus, krapų šakeles, raudonėlio pipirų žirnelius, lauro lapą ir česnaką. Sudėkite agurkus vertikaliai, didesnius - vertikaliai, o mažesnius - ant viršaus.
Žingsnis 3
Naudokite dvigubo užpildymo metodą. Užvirinkite vandenį, tada atsargiai pripilkite stiklainius verdančio vandens iki kaklelio. Uždenkite dangteliais ir palikite 10-15 minučių. Tuo metu užvirinkite antrąją vandens porciją. Tada išpilkite vandenį iš stiklainių ir pakartokite procedūrą.
Žingsnis 4
Konservuokite agurkus. Į stiklainius įberkite druskos ir cukraus, įpilkite acto. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad skystis šiek tiek perpiltų per kraštus. Taip pašalinsite orą ir išvengsite rūgimo. Metalinius dangtelius panardinkite į verdantį vandenį ir iš karto stiklainius uždarykite. Kelis kartus pakratykite, kad druska ir cukrus ištirptų. Apverskite ir palikite atvėsti. Tada laikykite sausoje, tamsioje ir vėsioje vietoje.
Kategorijos