Publikavimo data: 2024-05-20
Aštrūs marinuoti baklažanai
Ruošiantis vasaros patiekalams dažnai kyla klausimas, kaip marinuoti baklažanus, kad jie būtų skanūs, kvapnūs ir išlaikytų kuo daugiau maistingųjų medžiagų? Korėjietiški marinuoti baklažanai yra ryškus, pikantiškas užkandis, kurį galima vartoti praėjus 8-10 valandų po paruošimo arba laikyti žiemai. Paruošimą geriau sukti į 0,5 l talpos stiklainius ir laikyti vėsioje, sausoje vietoje, geriausia rūsyje.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Supjaustykite baklažanus plonais pailgais griežinėliais, pabarstykite 0,5 šaukštelio druskos ir palikite 1 valandai. Nusausinkite sūdymo metu išsiskyrusį skystį ir išspauskite baklažanus. Tada kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol taps auksinės spalvos, retkarčiais pamaišydami. Apytikslė kepimo trukmė - 15 minučių.
Žingsnis 2
Supjaustykite likusias daržoves. Paprikas supjaustykite šiaudeliais, svogūnus - kubeliais arba pusžiedžiais, morkas sutarkuokite korėjietiška tarka, aštriąją papriką ir česnaką susmulkinkite peiliu.
Žingsnis 3
Sudėkite produktus ir marinuokite baklažanus. Į dubenį sudėkite paprikas, morkas, svogūnus, sudėkite karštus baklažanus, išmaišykite. Tada į daržoves suberkite aštriąją papriką, česnaką, visus prieskonius (cukrų, druską, korėjietiškus morkų prieskonius, maltą kalendrą), supilkite actą ir išmaišykite. Palikite kambario temperatūroje 4-5 valandoms, per tą laiką kelis kartus pamaišykite. Marinuotus baklažanus laikykite sterilizuotuose stiklainiuose šaltai.
Kategorijos