Aštrūs marinuoti baklažanai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Aštrūs marinuoti baklažanai

Ruošiantis vasaros patiekalams dažnai kyla klausimas, kaip marinuoti baklažanus, kad jie būtų skanūs, kvapnūs ir išlaikytų kuo daugiau maistingųjų medžiagų? Korėjietiški marinuoti baklažanai yra ryškus, pikantiškas užkandis, kurį galima vartoti praėjus 8-10 valandų po paruošimo arba laikyti žiemai. Paruošimą geriau sukti į 0,5 l talpos stiklainius ir laikyti vėsioje, sausoje vietoje, geriausia rūsyje.
Gaminimo laikas
480 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
59 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštrūs marinuoti baklažanai Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Supjaustykite baklažanus plonais pailgais griežinėliais, pabarstykite 0,5 šaukštelio druskos ir palikite 1 valandai. Nusausinkite sūdymo metu išsiskyrusį skystį ir išspauskite baklažanus. Tada kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol taps auksinės spalvos, retkarčiais pamaišydami. Apytikslė kepimo trukmė - 15 minučių.

Žingsnis 2

Aštrūs marinuoti baklažanai Žingsnis 2
Supjaustykite likusias daržoves. Paprikas supjaustykite šiaudeliais, svogūnus - kubeliais arba pusžiedžiais, morkas sutarkuokite korėjietiška tarka, aštriąją papriką ir česnaką susmulkinkite peiliu.

Žingsnis 3

Aštrūs marinuoti baklažanai Žingsnis 3
Sudėkite produktus ir marinuokite baklažanus. Į dubenį sudėkite paprikas, morkas, svogūnus, sudėkite karštus baklažanus, išmaišykite. Tada į daržoves suberkite aštriąją papriką, česnaką, visus prieskonius (cukrų, druską, korėjietiškus morkų prieskonius, maltą kalendrą), supilkite actą ir išmaišykite. Palikite kambario temperatūroje 4-5 valandoms, per tą laiką kelis kartus pamaišykite. Marinuotus baklažanus laikykite sterilizuotuose stiklainiuose šaltai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos