Publikavimo data: 2025-08-16
Aštrus mėsos mišrainis be pomidorų pastos
Kadangi ruošiant soliaką naudojami kelios rūšys skirtingų mėsos, žuvies ir daržovių komponentų, žodžių junginys "surenkama soliaka" rusų kalboje turi net reikšmę "mišinys iš bet ko". Iš pradžių į soljanką nebuvo dedama pomidorų ir pomidorų, ir tik vėliau, kai ši daržovė paplito Rusijoje, soljanka pradėta gaminti šiek tiek kitaip ir į ją pradėta dėti šviežių pomidorų arba pomidorų pastos. Solyanka pasižymi aštriu, rūgščiai sūriu skoniu, kuris puikiai pabrėžia įvairių mėsos ar žuvies komponentų skonį.
Žingsnis 1
Krūtinėlę sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite ant didelės ugnies. Sumažinkite ugnį, pagal skonį pasūdykite ir virkite ant silpnos ugnies, nugriebdami putas, apie 25 minutes. Išimkite mėsą iš sultinio ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę sudėkite smulkintus svogūnus ir kepkite, kol suminkštės, suberkite kubeliais pjaustytus agurkus, supilkite kelis šaukštus sultinio ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite mėsos gabalėlius atgal į sultinį, sudėkite griežinėliais supjaustytą dešrą, kumpį ir dešreles ir užvirinkite. Tada sudėkite troškintus agurkus ir svogūnus, lauro lapą ir virkite 10 minučių silpnai verdant. Patikrinkite, ar nėra druskos ir pipirų, jei reikia, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Sudėkite alyvuoges, užvirinkite ir išjunkite.
Kategorijos