Publikavimo data: 2024-10-14
Aštrus moliūgas, keptas su veršiena ir krapais
Kepti moliūgai su veršiena yra rusų virtuvės patiekalas, išrastas daugiau nei prieš 1000 metų. Kadaise tai buvo vienas populiariausių patiekalų, jis turi daugybę gerbėjų. Jis gerai pasotindavo žmones, kaip tik tai, ko jiems reikėjo. Moliūgas, esantis šiame patiekale, turi daug naudingų mikroelementų ir vitaminų, padedančių kovoti su įvairiomis ligomis.
Žingsnis 1
Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies, supilkite į jį vandenį, įberkite druskos ir sudėkite vištienos šlauneles. Užvirkite sultinį. Aitriąją papriką ir česnaką labai smulkiai supjaustykite. Keptuvę pastatykite ant kaitros, supilkite į ją aliejų ir, kai jis įkais, kelias minutes pakepinkite česnaką ir aitriąją papriką. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į keptuvę. Kepkite viską kelias minutes, nuolat maišydami, kad nesuliptų.
Žingsnis 2
Supjaustykite veršieną mažais gabalėliais. Sudėkite veršieną į keptuvę su svogūnais ir troškinkite kartu 10 minučių, įpilkite šiek tiek sultinio. Moliūgą supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite kubeliais supjaustytą moliūgą į keptuvę su mėsa ir svogūnais. Viską gerai išmaišykite ir supilkite pomidorų pastą, pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių. Sudėkite pomidorus su jų pačių sultimis ir porą kibirų sultinio. Viską virkite uždengę uždengtu dangčiu ant silpnos ugnies apie 30 minučių.
Kategorijos