Publikavimo data: 2024-05-19
Aštrus udonas su daržovėmis
Paruošti udon patiekalą neužtrunka ilgai, todėl, atsižvelgiant į nuostabų jo skonį ir galimybę pajusti nuostabias Japonijos natas, jį turėtų pasigaminti kiekvienas. Pačioje Japonijoje yra daugiau kaip 30 udon rūšių, tačiau pasaulyje žinomos tik kelios, kurios taip aktyviai naudojamos tiek restoranuose, tiek namų virtuvėse. Šiame recepte pateikiamas udonas, kuris nuo įprastų variantų šiek tiek skiriasi savo aštrumu.
Žingsnis 1
Į įkaitintą wok keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite vištienos kubelius ir sojų padažą. Uždenkite ir troškinkite apie 15 minučių, kol išgaruos didžioji dalis padažo.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas ir paprikas - šiaudeliais. Tada sudėkite visas daržoves į mėsą, suberkite prieskonius ir kepkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Užvirinkite nedidelį kiekį vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir sudėkite makaronus. Virkite ant silpnos ugnies apie 8-9 minutes, retkarčiais pamaišydami. Tada nusunkite vandens perteklių, sudėkite makaronus į daržoves ir mėsą, nemaišykite.
Kategorijos