Publikavimo data: 2024-05-19
Naminiai udon makaronai su daržovėmis ir kalakutiena
Internete galite rasti tūkstančius greitų ir paprastų udon makaronų su daržovėmis ir vištiena receptų, tačiau nėra nieko geriau už tikrus naminius makaronus, pagamintus savo rankomis. Jie ne tik daug geresni už parduotuvėje pirktus makaronus savo skoniu, bet ir daug įdomesnės išvaizdos. Toks patiekalas tikrai visus maloniai nustebins.
Žingsnis 1
5 g druskos ištirpinkite iki kambario temperatūros pašildytame vandenyje. Į indą su vandeniu persijokite 200 g miltų ir užminkykite vientisą tešlą. Iš tešlos iškočiokite rutulį, suvyniokite jį į sandarų maišelį ir palikite 30 minučių pastovėti. Tą patį padarykite su visų rūšių makaronais.
Žingsnis 2
Po 30 minučių ant grindų padėkite rankšluostį, ant jo uždėkite maišelį su tešla ir uždenkite jį kitu rankšluosčiu. 40 sekundžių sukite tešlą, kad ji taptų plokščia kaip blynas, tada vėl susukite ją į rutulį. Vėl leiskite 30 minučių pailsėti ir pakartokite procedūrą. Iš viso tešlą minkykite 3 kartus, tada padėkite ją į šaldytuvą 3 valandoms. Po 3 valandų išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite į ploną stačiakampį lakštą, pabarstykite krakmolu ir supjaustykite 3 milimetrų pločio juostelėmis.
Žingsnis 3
Krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, išspauskite česnaką ir pridėkite prie vištienos, užpilkite terijakio padažu ir marinuokite 15 minučių. Paruoškite udon makaronus. Tam įmeskite juos į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 3 minutes. Tada makaronus išimkite į sietelį ir perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų.
Žingsnis 4
Supjaustykite morkas, cukinijas ir paprikas griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite mėsą, kol ji taps auksinė. Tada sudėkite daržoves ir kepkite dar 7-8 minutes, kad daržovės išliktų al dente. Po 7 minučių į daržoves ir mėsą sudėkite udon makaronus, išmaišykite ir uždengę dangčiu palikite 5 minutėms.
Kategorijos