Publikavimo data: 2024-05-26
Auksinė vištiena, kepta folijoje
Dėl kulinarinių manipuliacijų ir kepimo folijoje būdų folijoje kepta vištiena būna labai sultinga ir aromatinga. Dėl to ji išlaiko visus savo skonius, kaip ir rusiškoje orkaitėje. Šis kvapas žadina apetitą, nors alkio nėra. Patiekalą, kuris atrodo tinkamas šventinei progai, galima paruošti ir šeimai - viskas priklauso nuo noro.
Žingsnis 1
Vištieną iš vidaus ir iš išorės įtrinkite druska ir vištienos prieskoniais. Tada vištieną aptepkite pomidorų padažu. Į pilvo vidų įdėkite česnako.
Žingsnis 2
Didelį folijos gabalą perlenkite pusiau ir padėkite ant jo vištieną nugara į viršų. Foliją sandariai suvyniokite ir perkelkite į kepimo skardą, o tada į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių. Tada folijos viršų nuvyniokite ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje dar 15 minučių, kol paruduos.
Kategorijos