Auksinėje plutoje su sezamo sėklomis kepta nugarinė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Auksinėje plutoje su sezamo sėklomis kepta nugarinė

Vištienos filė pasižymi dietinėmis savybėmis. Ji yra nebrangi, todėl dažnai įtraukiama į vaikų ir suaugusiųjų namų valgiaraštį. Kad vištienos filė išliktų sultinga, pabandykite ją kepti kaip kotletus sezamų tešloje. Tai padės paįvairinti pietus.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
187 kcal.
Baltymai
19 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.19/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Auksinėje plutoje su sezamo sėklomis kepta nugarinė Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite 2 cm storio griežinėliais, iš abiejų pusių pasūdykite ir papipirinkite, įdėkite smulkiai supjaustyto česnako. Atidėkite į šalį ir paruoškite tešlą.

Žingsnis 2

Auksinėje plutoje su sezamo sėklomis kepta nugarinė Žingsnis 2
Kiaušinius išplakite su plaktuvu ir trupučiu druskos, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus/40 ml labai šalto vandens ir palaipsniui įmaišykite miltus. Tešla bus panaši į blynų tešlą arba tirštą grietinę. Patarimas: vietoj vandens naudokite ledą - tešla bus traškesnė.

Žingsnis 3

Auksinėje plutoje su sezamo sėklomis kepta nugarinė Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną mėsos gabalėlį pamirkykite tešloje ir vienu sluoksniu dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite apie 3-5 minutes iš vienos pusės, kitą pusę pabarstykite sezamo sėklomis. Tada apverskite ir dar 3-5 min. kepkite iš kitos pusės, kol apskrus. Tuo metu laikykite uždengtą dangtį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos