Publikavimo data: 2024-06-09
Auksinėje plutoje su sezamo sėklomis kepta nugarinė
Vištienos filė pasižymi dietinėmis savybėmis. Ji yra nebrangi, todėl dažnai įtraukiama į vaikų ir suaugusiųjų namų valgiaraštį. Kad vištienos filė išliktų sultinga, pabandykite ją kepti kaip kotletus sezamų tešloje. Tai padės paįvairinti pietus.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite 2 cm storio griežinėliais, iš abiejų pusių pasūdykite ir papipirinkite, įdėkite smulkiai supjaustyto česnako. Atidėkite į šalį ir paruoškite tešlą.
Žingsnis 2
Kiaušinius išplakite su plaktuvu ir trupučiu druskos, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus/40 ml labai šalto vandens ir palaipsniui įmaišykite miltus. Tešla bus panaši į blynų tešlą arba tirštą grietinę. Patarimas: vietoj vandens naudokite ledą - tešla bus traškesnė.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną mėsos gabalėlį pamirkykite tešloje ir vienu sluoksniu dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite apie 3-5 minutes iš vienos pusės, kitą pusę pabarstykite sezamo sėklomis. Tada apverskite ir dar 3-5 min. kepkite iš kitos pusės, kol apskrus. Tuo metu laikykite uždengtą dangtį.
Kategorijos