Auksiniai mėsos kukuliai grietinės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Auksiniai mėsos kukuliai grietinės padaže

Gausūs mėsos kukuliai gaminami beveik visose pasaulio virtuvėse. Dažniausiai mėsos kukuliai verdami pomidorų padaže. Tačiau grietinės padažas yra puiki pomidorų padažo alternatyva. Tokių mėsos kukulių gaminimas neužims daug laiko, o tai labai svarbu, kai reikia greitai ir skaniai pamaitinti šeimą. Juos galima gaminti iš bet kokios mėsos ir su minimaliu prieskonių kiekiu. Kukulukus taip pat galite užšaldyti ir jie bus puikus parduotuvėje pirktų pusgaminių pakaitalas.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
265 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.21/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Auksiniai mėsos kukuliai grietinės padaže Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Svogūną padalykite į dvi dalis. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, vieną svogūno dalį, kiaušinį, džiūvėsėlius, druską ir pipirus. Padarykite mėsos kukulius.

Žingsnis 2

Auksiniai mėsos kukuliai grietinės padaže Žingsnis 2
Keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite mėsos kukulius, kol jie taps auksiniai, maždaug po 2 minutes, ir išimkite iš keptuvės.

Žingsnis 3

Auksiniai mėsos kukuliai grietinės padaže Žingsnis 3
Tame pačiame aliejuje, kuriame kepėte kotletukus, apkepkite antrąją svogūno dalį, sudėkite grietinę ir česnaką. Sudėkite mėsos kukulius ant padažo ir 15 minučių troškinkite uždengę dangčiu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos