Publikavimo data: 2025-08-17
Auksiniai mėsos kukuliai grietinės padaže
Gausūs mėsos kukuliai gaminami beveik visose pasaulio virtuvėse. Dažniausiai mėsos kukuliai verdami pomidorų padaže. Tačiau grietinės padažas yra puiki pomidorų padažo alternatyva. Tokių mėsos kukulių gaminimas neužims daug laiko, o tai labai svarbu, kai reikia greitai ir skaniai pamaitinti šeimą. Juos galima gaminti iš bet kokios mėsos ir su minimaliu prieskonių kiekiu. Kukulukus taip pat galite užšaldyti ir jie bus puikus parduotuvėje pirktų pusgaminių pakaitalas.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Svogūną padalykite į dvi dalis. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, vieną svogūno dalį, kiaušinį, džiūvėsėlius, druską ir pipirus. Padarykite mėsos kukulius.
Žingsnis 2
Keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite mėsos kukulius, kol jie taps auksiniai, maždaug po 2 minutes, ir išimkite iš keptuvės.
Žingsnis 3
Tame pačiame aliejuje, kuriame kepėte kotletukus, apkepkite antrąją svogūno dalį, sudėkite grietinę ir česnaką. Sudėkite mėsos kukulius ant padažo ir 15 minučių troškinkite uždengę dangčiu.
Kategorijos