Publikavimo data: 2024-05-25
Austrių grybai su jautiena
Austrių grybų nauda žinoma visiems be išimties. Vitaminų kiekiu jie nenusileidžia mėsai ir daržovėms. Juose taip pat mažai kalorijų, tačiau jie gali lengvai numalšinti alkį. Patiekalų su šiais grybais yra įvairių: jie troškinami, verdami, kepami, naudojami kaip marinatai.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su puse sviesto ant didelės ugnies, sudėkite mėsą, paskirstykite ją po visą keptuvę ir kepkite, kol lengvai paruduos (apie 15 minučių).
Žingsnis 2
Kol mėsa kepa, nuplaukite ir nulupkite pievagrybius. Supjaustykite griežinėliais. Įkaitinkite antrą keptuvę su likusiu sviestu, supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnas suminkštės ir taps skaidrus.
Žingsnis 3
Į puodą suberkite 2 valgomuosius šaukštus miltų ir pastatykite ant ugnies. Į miltus lėtai supilkite grietinę, įberkite druskos, pipirų ir mentele išmaišykite iki vientisos masės. Į padažą sudėkite pakepintus svogūnus ir dar šiek tiek palaikykite ant ugnies. Padažas paruoštas.
Žingsnis 4
Į mėsą sudėkite grybus ir kepkite dar apie 5 minutes. Tada supilkite padažą, druską ir pipirus. Uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20 minučių.
Kategorijos