Austrių grybų kotletas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Austrių grybų kotletas

Austrių grybų kotletas - labai skanus ir švelnus grybų patiekalas. Kotleto išorė traški, o vidus minkštas, todėl patiekalas įgauna labai įdomią tekstūrą. Austrių grybai yra puikus baltymų ir B grupės vitaminų šaltinis, o pagal niacino koncentraciją šie grybai yra rekordininkai. Be to, geležies kiekiu jie daug pranašesni už mėsą ir paukštieną.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
109 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Austrių grybų kotletas Žingsnis 1
Paruoškite kotletams skirtą tešlą. Į gilų dubenį įmuškite vištos kiaušinį. Įpilkite pieno, sojų padažo, druskos ir pipirų pagal skonį ir gerai išmaišykite. Tada suberkite miltus ir plakite iki vientisos masės, kad ištirptų visi gumulėliai.

Žingsnis 2

Austrių grybų kotletas Žingsnis 2
Paruoškite kotletus. Keptuvę su augaliniu aliejumi įkaitinkite iki vidutinės ugnies ir palikite, kad įkaistų. Tada kotletus pamerkite į tešlą, kad ji visiškai padengtų grybus. Po to sudėkite kotletus ant įkaitusios keptuvės ir kepkite kiekvieną pusę po 30-40 sekundžių, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos