Publikavimo data: 2024-10-13
Aviena aštriame vyno ir česnakų padaže
Baltojo sauso vyno ir česnakų padažas pagardins beveik bet kokį ėrienos gabalėlį, todėl šiam receptui galite naudoti krūtinėlę, koją ar mentę. Prie šio patiekalo galima patiekti virtų ryžių, bulvių košės, troškintų daržovių.
Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Apkepkite ėrienos mėsą ant didelės ugnies iš visų pusių, sudėkite nesmulkintas česnako skilteles, supilkite vienodą kiekį vandens ir troškinkite po dangčiu ant mažos ugnies 1 valandą, retkarčiais pamaišydami. Tada pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite dar valandą. Paruoštus mėsos gabalėlius be česnakų perkelkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į keptuvę, kurioje troškinote mėsą, supilkite vyną, palikdami mėsos sultis ir česnaką. Padažą virkite maišydami mentele, kol masė sumažės perpus. Ji turėtų išgaruoti per 10-15 minučių. Padažą atvėsinkite ir pertrinkite per sietelį. Česnakus susmulkinkite ir vėl sudėkite į padažą.
Žingsnis 3
Sumaišykite ėrienos troškinį su vyno padažu ir troškinkite 5 minutes. Palikite pastovėti karštoje keptuvėje 5-7 minutes. Po to porcijomis išdėliokite į lėkštes, mėsą užpilkite karštu vyno ir česnakų padažu.
Kategorijos