Publikavimo data: 2024-04-09
Aviena keptuvėje
Aviena nėra tokia populiari kaip jautiena ar kiauliena. Ji gana sunkiai virškinama ir pasižymi specifiniu skoniu, todėl daugelis žmonių mieliau jos nevalgo. Nepaisant to, aviena yra gana naudinga. Joje yra daug baltymų, vitaminų ir mineralinių medžiagų, o ėrienos riebalai turi mažai cholesterolio. Paruošti avieną nėra sudėtinga. Svarbiausia jos neperkepti. Prie avienos labai tinka žiros ir kalendros, kurios mėsą padaro skanesnę ir kvapnesnę.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 2
Supjaustykite ėrieną mažais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę. Apkepkite mėsą iš visų pusių 5 minutes ir suberkite zirą, žoleles, druską ir pipirus. Viską išmaišykite.
Žingsnis 3
Kepkite ėriuką apie 15-20 minučių, kol suminkštės. Pačioje pabaigoje suberkite smulkintą kalendrą. Išmaišykite patiekalą ir nukelkite nuo ugnies. Aviena paruošta. Gero apetito!
Kategorijos