Publikavimo data: 2024-04-09
Aviena, kepta folijoje
Labai dažnai ėriena aplenkiama dėl specifinio jos skonio. Tačiau jei prieš tai mėsą marinuosite, paslėpsite kvapą ir kartu išryškinsite ėrienos skonį. Kepimui geriausia rinktis jauno ėriuko mėsą. Ji yra daug minkštesnė. Renkantis ėrieną verta atkreipti dėmesį į riebalų sluoksnius: jei jie turi geltoną atspalvį, mėsa yra sena. Šiame recepte siūlome kepti ėrieną folijoje, todėl ji bus minkšta ir sultinga.
Žingsnis 1
Pabarstykite ėrieną sausomis žolelėmis, druska ir pipirais pagal skonį.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų ir adžiką. Avieną pamerkite į marinatą ir aptepkite juo mėsą iš visų pusių. Palikite ėriuką marinuotis 1 valandą arba iš karto siųskite kepti.
Žingsnis 3
Suvyniokite ėriuką į foliją ir įdėkite į kepimo indą. Kepkite mėsą 1 valandą 200 °C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 4
Virtą ėrieną supjaustykite griežinėliais ir papuoškite kalendrų lapeliais. Patiekite mėsą su padažu, pavyzdžiui, pomidorų arba tkemali.
Kategorijos