Aviena, kepta folijoje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Aviena, kepta folijoje

Labai dažnai ėriena aplenkiama dėl specifinio jos skonio. Tačiau jei prieš tai mėsą marinuosite, paslėpsite kvapą ir kartu išryškinsite ėrienos skonį. Kepimui geriausia rinktis jauno ėriuko mėsą. Ji yra daug minkštesnė. Renkantis ėrieną verta atkreipti dėmesį į riebalų sluoksnius: jei jie turi geltoną atspalvį, mėsa yra sena. Šiame recepte siūlome kepti ėrieną folijoje, todėl ji bus minkšta ir sultinga.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
262 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
23 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.37/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aviena, kepta folijoje Žingsnis 1
Pabarstykite ėrieną sausomis žolelėmis, druska ir pipirais pagal skonį.

Žingsnis 2

Aviena, kepta folijoje Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų ir adžiką. Avieną pamerkite į marinatą ir aptepkite juo mėsą iš visų pusių. Palikite ėriuką marinuotis 1 valandą arba iš karto siųskite kepti.

Žingsnis 3

Aviena, kepta folijoje Žingsnis 3
Suvyniokite ėriuką į foliją ir įdėkite į kepimo indą. Kepkite mėsą 1 valandą 200 °C temperatūros orkaitėje.

Žingsnis 4

Aviena, kepta folijoje Žingsnis 4
Virtą ėrieną supjaustykite griežinėliais ir papuoškite kalendrų lapeliais. Patiekite mėsą su padažu, pavyzdžiui, pomidorų arba tkemali.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos