Publikavimo data: 2024-05-19
Aviena, kepta rankovėje
Kepimas rankovėje leidžia išsaugoti mėsos skonį ir sultingumą. Taip yra todėl, kad ji kepama savo sultyse ir iš dalies troškinama garuose. Šis būdas yra daug geresnis nei įprastas troškinimas, nes išsaugoma daugiau skonio ir maistingųjų medžiagų. Be to, nereikės plauti kepimo skardos. Kepimas rankovėje puikiai tinka ėriena. Juk šios rūšies mėsa yra gana kieta. Prieš kepimą būtinai marinuokite ėrieną, taip ji taps minkštesnė, o specifinis skonis išnyks.
Žingsnis 1
Įtrinkite mėsą druska ir juodaisiais pipirais bei pabarstykite džiovintais žalumynais.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, adžiką ir terijakio padažą. Į marinatą įmerkite ėriuką. Kelis kartus apverskite mėsą, kad marinatas ją visiškai padengtų.
Žingsnis 3
Sudėkite ėriuką į kepimo rankovę ir supilkite į ją likusį marinatą. Užriškite rankovę iš abiejų pusių ir pakratykite, kad marinatas visiškai pasiskirstytų ant mėsos. Avieną rankovėje įdėkite į šaldytuvą 5-6 valandoms.
Žingsnis 4
Išimkite marinuotą ėriuką iš šaldytuvo ir sudėkite ant kepimo skardos. Rankovėje padarykite kelias skylutes, kad kepant galėtų išeiti garų perteklius. Siųskite ėriuką į orkaitę ir kepkite 1,5-2 valandas 200 °C temperatūroje.
Žingsnis 5
Supjaustykite ėriuką plonais griežinėliais ir papuoškite kalendromis. Patiekite ėrieną su pasirinktu padažu, pavyzdžiui, pomidorų arba barbekiu padažu. Gero apetito!
Kategorijos