Publikavimo data: 2024-05-19
Aviena orkaitėje
Aviena laikoma gana riebia mėsa. Iš tiesų joje yra beveik perpus mažiau riebalų nei kiaulienoje ir daug mažiau cholesterolio. Dar vienas malonus privalumas - ėriena turi 30 % daugiau geležies nei jautiena ir kiauliena. Kaip matote, produktas yra teigiamas iš visų pusių. Kad kepta ėriena būtų sultinga, minkšta ir skani, rinkitės jauno ėriuko mėsą.
Žingsnis 1
Atskirkite čiobrelių ir rozmarinų lapelius nuo kotelių ir susmulkinkite. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnaką.
Žingsnis 2
Alyvuogių aliejų sumaišykite su česnakais, čiobreliais, rozmarinais, druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Įtrinkite ėriuką mišiniu ir palikite 20 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir paruoškite foliją.
Žingsnis 4
Suvyniokite ėriuką į foliją ir 30 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 5
Nuimkite foliją ir kepkite dar 30 minučių.
Kategorijos