Aviena orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Aviena orkaitėje

Aviena laikoma gana riebia mėsa. Iš tiesų joje yra beveik perpus mažiau riebalų nei kiaulienoje ir daug mažiau cholesterolio. Dar vienas malonus privalumas - ėriena turi 30 % daugiau geležies nei jautiena ir kiauliena. Kaip matote, produktas yra teigiamas iš visų pusių. Kad kepta ėriena būtų sultinga, minkšta ir skani, rinkitės jauno ėriuko mėsą.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
65 min.
Kalorijos
304 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
27 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.15/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aviena orkaitėje Žingsnis 1
Atskirkite čiobrelių ir rozmarinų lapelius nuo kotelių ir susmulkinkite. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnaką.

Žingsnis 2

Aviena orkaitėje Žingsnis 2
Alyvuogių aliejų sumaišykite su česnakais, čiobreliais, rozmarinais, druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Aviena orkaitėje Žingsnis 3
Įtrinkite ėriuką mišiniu ir palikite 20 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir paruoškite foliją.

Žingsnis 4

Aviena orkaitėje Žingsnis 4
Suvyniokite ėriuką į foliją ir 30 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 5

Nuimkite foliją ir kepkite dar 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos