Publikavimo data: 2025-08-19
Aviena pomidorų marinate
Per savo kulinarinį gyvenimą išbandžiau daugybę marinatų ir pagaliau radau tokį, kuris neišsausina mėsos, bet palieka ją sultingą! Prieskonių ir pomidorų ryškumas atsiskleidžia kepimo metu.
Žingsnis 1
Pomidorą supjaustykite dideliais gabalais ir sutrinkite iki masės. Dubenyje sumaišykite prieskonius, druską, pipirus, sojų padažą ir alyvuogių aliejų. Sudėkite pomidorą.
Žingsnis 2
Mėsą nuplaukite ir sudėkite į marinatą taip, kad apsemtų iš visų pusių. Palikite marinuotis 1-2 valandas kambario temperatūroje.
Žingsnis 3
Įjunkite orkaitę. Sudėkite mėsą į gerai įkaitintą sausą keptuvę be aliejaus. Dabar suteiksime jai apsauginę plutelę, kuri užsandarins visas viduje esančias sultis ir neleis joms išbėgti. Kepkite ant didelės ugnies iš kiekvienos pusės (aš kepiau iš 4 pusių) po 1-2 minutes.
Žingsnis 4
Mėsą suvyniokite į foliją ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių. Leiskite paruoštai mėsai palaipsniui atvėsti šiltoje orkaitėje, palikite ją pailsėti apie 15 minučių, kad tolygiai pasiskirstytų sultys.
Kategorijos