Publikavimo data: 2024-05-19
Aviena rankovėje su imbieru ir džiovintomis slyvomis
Aviena yra universali mėsa, nes ją lengva derinti. Ją galima ruošti tiek su aštriais padažais, tiek su datulėmis ar džiovintomis slyvomis. Aviena rankovėje su imbieru ir džiovintomis slyvomis - rytietiškos virtuvės patiekalas, kuris savo skoniu ir aromatu tikrai pavergs kiekvieną. Ant liežuvio tirpstanti ėriena kartu su saldžiomis džiovintomis slyvomis ir aštriu imbieru tikrai nepaliks abejingų.
Žingsnis 1
Česnaką išspauskite per specialų presą, o imbierą smulkiai sutarkuokite. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite česnaką, imbierą, druską, pipirus ir žoleles. Mišiniu įtrinkite mėsą.
Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃. Į kepimo rankovę įdėkite marinatu išteptą ėriuką, iš visų pusių apdėkite džiovintomis slyvomis ir tvirtai užspauskite rankovės kraštus. Sudėkite ėriuką ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 1,5 valandos, tada nupjaukite rankovės viršų ir leiskite ėriukui dar 5-10 minučių paruduoti orkaitėje.
Kategorijos