Publikavimo data: 2024-05-15
Aviena su bulvėmis orkaitėje
Žingsnis 1
Supjaustykite ėrieną vidutinio dydžio gabalėliais. Bulves supjaustykite stambiais gabalais. Citriną supjaustykite apskritais griežinėliais. Česnako skilteles perpjaukite per pusę ir susmulkinkite prieskonines žoleles.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite Provanso žoleles, lauro lapus ir prieskonius.
Žingsnis 3
Paimkite gilų dubenį, sumaišykite visus ingredientus ir suberkite prieskonius. Palikite marinuotis 10-15 minučių.
Žingsnis 4
Paimkite kepimo indą, patepkite jį augaliniu aliejumi ir sudėkite į jį ingredientų mišinį. Ant dugno sudėkite bulves ir svogūnus, o ant viršaus - mėsą ir citrinos griežinėlius.
Žingsnis 5
Formos viršų uždenkite folija ir 40-45 min. pašaukite į 180C laipsnių temperatūroje įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 6
Atsargiai išimkite indą iš orkaitės ir patikrinkite, ar mėsa paruošta. Palikite ją 5 minutes kambario temperatūroje. Dabar galite patiekti!
Kategorijos