Publikavimo data: 2024-06-15
Aviena su svarainiais
Cidonijos anaiptol nėra vienintelis vaisius, su kuriuo galima ruošti beveik bet kokią mėsą, tačiau būtent šie vaisiai suteikia jai originalų rūgštų skonį. Saldokas prinokusių svarainių skonis maloniai nuspalvins troškintą avieną ir harmoningai derės su svogūnais ir saldžiosiomis paprikomis, taip pat su aštriais prieskoniais - zira ir kardamonu. Kad ėriena būtų ne tik skanesnė, bet ir minkštesnė, troškinkite ją kartu su svarainiais ir daržovėmis baltajame sausame vyne.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Supjaustykite ėrieną mažais gabalėliais. Supjaustykite svarainius maždaug 1,5 cm storio griežinėliais ir smulkiai supjaustykite svogūną. Papriką supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Apkepkite svarainius ir mėsą. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus, sudėkite svarainių skilteles, pabarstykite cukrumi ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Perkelkite svarainius į atskirą indą, o į keptuvę supilkite likusį augalinį aliejų ir avienos griežinėlius. Pagardinkite mėsą druska ir pipirais ir kepkite, kol apskrus.
Žingsnis 3
Sudėkite daržoves ir troškinkite avieną bei svarainius. Į keptuvę su mėsa sudėkite svogūnus ir paprikas. Maišydami kepkite daržoves ir mėsą 5-7 minutes, tada į keptuvę grąžinkite apkeptas svarainių skilteles. Į mėsą ir svarainius suberkite kalendrą ir zirą, išmaišykite ir supilkite baltąjį sausą vyną. Uždenkite keptuvę dangčiu ir sumažinkite kaitrą. Troškinkite ėrieną su svarainiais ir daržovėmis, kol išvirs, apie 30 minučių.
Kategorijos