Publikavimo data: 2024-04-08
Aviena su vištiena
Lagmano ištakos siekia Rytų Turkestaną ir dar toliau - kinų virtuvę. Vištienos lagmaną galite pasigaminti namuose ir jis bus ne prastesnis nei gerame restorane. Receptas nėra klasikinis: tradiciškai lagmanas verdamas su ėriena katile. Katilą galima pakeisti keptuve, o makaronų galima nusipirkti parduotuvėje. Bulvės turėtų būti vidutinio dydžio, be defektų. Lagmanas su vištiena yra labai skanus patiekalas su Vidurinės Azijos akcentais. Jį lengva paruošti pagal palaipsnį receptą.
Žingsnis 1
Apkepkite vištieną. Į įkaitintą gilią keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite vištieną. Išmaišykite, pabarstykite druska ir kepkite, kol taps auksinės spalvos, 5-8 minutes. Iškepusią vištieną perkelkite į atskirą dubenį, o keptuvėje palikite aliejaus ir kepimo metu susidariusių sulčių.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Į keptuvę, kurioje kepė vištiena, sudėkite smulkintus svogūnus ir morkas. Kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, retkarčiais pamaišydami. Troškinkite, kol svogūnai taps permatomi.
Žingsnis 3
Sudėkite bulves. Į keptuvę sudėkite bulves, keptą vištieną ir įpilkite vandens, kad jis 2 cm apsemtų visus ingredientus. Lagmane turi būti daug skysto padažo. Pasūdykite ir troškinkite nuo užvirimo momento 15 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 4
Išvirkite makaronus. Lagmano makaronus virkite pasūdytame verdančiame vandenyje 8-10 minučių.
Žingsnis 5
Sudėkite paprikas ir pomidorus. Į keptuvėje esantį lagmaną sudėkite pomidorus, pomidorų pastą ir saldžiąją papriką. Troškinkite 15-20 minučių.
Žingsnis 6
Sudėkite makaronus ir mėsos bei daržovių mišinį. Į keptuvę su vištiena ir daržovėmis atsargiai sudėkite išvirtus makaronus ir išmaišykite.
Kategorijos