Publikavimo data: 2024-04-08
Lagmanas katile
Lagmano katilas namuose. Pagal klasikinį receptą makaronai ruošiami savarankiškai, tačiau, norint sutaupyti laiko, lagmanui skirtų makaronų galima nusipirkti parduotuvėje. Jautiena turėtų būti šviežia, bulvės - vidutinio dydžio be defektų. Lagmanas katile - tai pasakojimas apie paprastą ir nepaprastai skanų patiekalą, kurį galite paruošti namuose artimiesiems ir svečiams. Paruoškite vakarienę naudodamiesi žingsnis po žingsnio pateiktu receptu.
Žingsnis 1
Apkepkite jautieną. Pastatykite katilą ant kaitlentės, supilkite aliejų, suberkite zirą ir Sičuano pipirus ir kepkite 1 minutę. Sudėkite jautieną į katilą ir 3 minutes kepkite ant didelės ugnies.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Į katilą su jautiena sudėkite smulkintą svogūną ir ant didelės ugnies kepkite 2 minutes. Sudėkite morkas ir kepkite dar 2 minutes. Tada sudėkite bulves, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kepkite 3 minutes. Nepamirškite pamaišyti. Pagal skonį pagardinkite druska. Sudėkite baklažanus, pupeles, pomidorus ir pomidorų pastą. Gerai išmaišykite. Sumažinkite kaitrą iki mažos ir nuolat maišydami kepkite 5 minutes. Tada suberkite prieskonius: maltus juoduosius pipirus, saldžiąją papriką, cinamoną ir aitriąsias paprikas. Sudėkite česnaką ir išmaišykite. Tada į katilą sudėkite raudonąją papriką ir salierą. Viską gerai išmaišykite ir ant mažos ugnies kepkite 2 minutes.
Žingsnis 3
Užgesinkite katilo turinį. Įpilkite litrą vandens ir sumažinkite kaitrą. Uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies virkite 30 minučių. Tada išjunkite kaitrą.
Žingsnis 4
Išvirkite makaronus laghmanui. Kol lagmanas troškinasi, išvirkite makaronus. Į puodą įpilkite 2 litrus vandens, įberkite druskos ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite vandenį ir sudėkite į puodą lagmano makaronus. Virkite, kol išvirs. Sudėkite makaronus ant durtuvo ir leiskite nusausinti. Išvirusius makaronus sudėkite į lėkštę ir užpilkite juos lagmanu.
Kategorijos