Keptas laghmanas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Keptas laghmanas

Uzbekų keptas lagmanas - skanus ir sotus patiekalas su mėsa, daržovėmis ir makaronais. Lagmanas vadinamas "meilės patiekalu". Kaip ir plovas, jis gaminamas per dideles šventes, pavyzdžiui, vestuves. Nuotaka gamina lagmaną antrąją vestuvių dieną, kad parodytų savo kulinarinius sugebėjimus. Kaip kepti lagmaną namuose keptuvėje? Klasikiniame recepte numatyta naudoti jautieną, ją galima pakeisti veršiena arba ėriena. Paruošti nesudėtinga, jei laikysitės gaminimo žingsnių.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
111 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keptas laghmanas Žingsnis 1
Apkepkite jautieną. Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite jautieną ir maišydami kepkite ant didelės ugnies, kol paruduos. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir sudėkite griežinėliais pjaustytą svogūną. Kepkite, kol svogūnai taps permatomi.

Žingsnis 2

Keptas laghmanas Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Į keptuvę su jautiena siųskite morkas, baklažanus, pipirus. Troškinkite 5 minutes. Sudėkite pomidorus ir išmaišykite. Supilkite vandenį, kad apsemtų visus keptuvėje esančius ingredientus. Suberkite prieskonius: pipirus, papriką, kalendrą, zirą ir badiano žvaigždę. Troškinkite patiekalą ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Tada sudėkite bulves. Troškinkite 5-8 minutes, kol bulvės suminkštės. Išjunkite ugnį ir leiskite lagmanui pastovėti.

Žingsnis 3

Keptas laghmanas Žingsnis 3
Išvirusius makaronus sudėkite į lėkštę ir užpilkite mėsą bei daržoves.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos