Publikavimo data: 2024-04-08
Keptas laghmanas
Uzbekų keptas lagmanas - skanus ir sotus patiekalas su mėsa, daržovėmis ir makaronais. Lagmanas vadinamas "meilės patiekalu". Kaip ir plovas, jis gaminamas per dideles šventes, pavyzdžiui, vestuves. Nuotaka gamina lagmaną antrąją vestuvių dieną, kad parodytų savo kulinarinius sugebėjimus. Kaip kepti lagmaną namuose keptuvėje? Klasikiniame recepte numatyta naudoti jautieną, ją galima pakeisti veršiena arba ėriena. Paruošti nesudėtinga, jei laikysitės gaminimo žingsnių.
Žingsnis 1
Apkepkite jautieną. Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite jautieną ir maišydami kepkite ant didelės ugnies, kol paruduos. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir sudėkite griežinėliais pjaustytą svogūną. Kepkite, kol svogūnai taps permatomi.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Į keptuvę su jautiena siųskite morkas, baklažanus, pipirus. Troškinkite 5 minutes. Sudėkite pomidorus ir išmaišykite. Supilkite vandenį, kad apsemtų visus keptuvėje esančius ingredientus. Suberkite prieskonius: pipirus, papriką, kalendrą, zirą ir badiano žvaigždę. Troškinkite patiekalą ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Tada sudėkite bulves. Troškinkite 5-8 minutes, kol bulvės suminkštės. Išjunkite ugnį ir leiskite lagmanui pastovėti.
Žingsnis 3
Išvirusius makaronus sudėkite į lėkštę ir užpilkite mėsą bei daržoves.
Kategorijos