Lagmanas yra garsus Vidurinės Azijos tautų patiekalas. Jis gaminamas iš mėsos (dažnai ėrienos), makaronų ir daržovių. Daržovėms virti naudojamos bulvės, baklažanai, ridikėliai, svogūnai, Pekino kopūstai, pomidorai, morkos ir pupelės. Kaip prieskonių dedama česnakų ir aštriųjų raudonųjų pipirų mišinio. Tradiciniam lagmanui gaminami ilgi ištempti makaronai, tačiau siūlome lengvesnį recepto variantą su pirktiniais makaronais ir jautiena.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais.
Žingsnis 3
Smulkiai sukapokite 2 skilteles česnako.
Žingsnis 4
Perpjaukite papriką per pusę, pašalinkite kotelį ir sėklas. Paprikas supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Pamirkykite jas šaltame vandenyje, kad pašalintumėte krakmolo perteklių.
Žingsnis 6
Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Jis yra šiek tiek aštraus skonio ir patiekalui suteikia ypatingo pikantiškumo. Beje, valgant šią daržovę gerėja žarnyno veikla, ji padeda kovoti su anemija ir stiprina plaukus.
Žingsnis 7
Pomidorą supjaustykite dideliais kubeliais. Neišimkite sėklų, dėl jų lagmanas taps tik skanesnis.
Žingsnis 8
Jautieną supjaustykite dideliais kubeliais. Ant mėsos turi būti kuo mažiau riebalų.
Žingsnis 9
Kepkite svogūnus aliejuje ant katilo dugno, aukštai pakeltoje keptuvėje arba puode.
Žingsnis 10
Į svogūnus sudėkite jautieną ir kepkite 5-7 minutes, kol mėsa pakeis spalvą. Tada sudėkite smulkintą česnaką.
Žingsnis 11
Į puodą, katilą arba aukštą keptuvę sudėkite morkas. Kepkite 2-3 minutes. Tada sudėkite paprikas ir ridikėlius.
Žingsnis 12
Po 5 minučių į indą įpilkite vandens. Kiekis priklauso nuo to, kaip norite patiekti lagmaną - kaip makaronus su padažu ar kaip tirštą sriubą.
Žingsnis 13
Jautieną ir daržoves troškinkite 50 minučių. Tada sudėkite bulves, druską, aštriuosius raudonuosius pipirus ir kitus prieskonius pagal pageidavimą. Po 15 minučių į indą sudėkite pomidorus. Palikite lagerį ant ugnies, kol bus paruoštos bulvės. Uždenkite indą dangčiu ir palikite 20 min. brinkti.
Žingsnis 14
Į nedidelį puodą supilkite vandenį ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, suberkite makaronus ir virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 15
Nusausinkite vandenį ir sudėkite makaronus į gilų dubenį.
Žingsnis 16
Užpilkite padažą ant laghmano makaronų ir pabarstykite kalendros ir krapų žalumynais. Kontroliuokite patiekalo tirštumą. Lagmanas gali būti ir sriuba, ir karštas pagrindinis patiekalas.