Lagmanas su jautiena ir makaronais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-26

Lagmanas su jautiena ir makaronais

Lagmanas yra garsus Vidurinės Azijos tautų patiekalas. Jis gaminamas iš mėsos (dažnai ėrienos), makaronų ir daržovių. Daržovėms virti naudojamos bulvės, baklažanai, ridikėliai, svogūnai, Pekino kopūstai, pomidorai, morkos ir pupelės. Kaip prieskonių dedama česnakų ir aštriųjų raudonųjų pipirų mišinio. Tradiciniam lagmanui gaminami ilgi ištempti makaronai, tačiau siūlome lengvesnį recepto variantą su pirktiniais makaronais ir jautiena.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
93 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.07/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lagmanas su jautiena ir makaronais Žingsnis 1
Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais.

Žingsnis 2

Lagmanas su jautiena ir makaronais Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais.

Žingsnis 3

Lagmanas su jautiena ir makaronais Žingsnis 3
Smulkiai sukapokite 2 skilteles česnako.

Žingsnis 4

Lagmanas su jautiena ir makaronais Žingsnis 4
Perpjaukite papriką per pusę, pašalinkite kotelį ir sėklas. Paprikas supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 5

Lagmanas su jautiena ir makaronais Žingsnis 5
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Pamirkykite jas šaltame vandenyje, kad pašalintumėte krakmolo perteklių.

Žingsnis 6

Lagmanas su jautiena ir makaronais Žingsnis 6
Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Jis yra šiek tiek aštraus skonio ir patiekalui suteikia ypatingo pikantiškumo. Beje, valgant šią daržovę gerėja žarnyno veikla, ji padeda kovoti su anemija ir stiprina plaukus.

Žingsnis 7

Lagmanas su jautiena ir makaronais Žingsnis 7
Pomidorą supjaustykite dideliais kubeliais. Neišimkite sėklų, dėl jų lagmanas taps tik skanesnis.

Žingsnis 8

Lagmanas su jautiena ir makaronais Žingsnis 8
Jautieną supjaustykite dideliais kubeliais. Ant mėsos turi būti kuo mažiau riebalų.

Žingsnis 9

Lagmanas su jautiena ir makaronais Žingsnis 9
Kepkite svogūnus aliejuje ant katilo dugno, aukštai pakeltoje keptuvėje arba puode.

Žingsnis 10

Lagmanas su jautiena ir makaronais Žingsnis 10
Į svogūnus sudėkite jautieną ir kepkite 5-7 minutes, kol mėsa pakeis spalvą. Tada sudėkite smulkintą česnaką.

Žingsnis 11

Lagmanas su jautiena ir makaronais Žingsnis 11
Į puodą, katilą arba aukštą keptuvę sudėkite morkas. Kepkite 2-3 minutes. Tada sudėkite paprikas ir ridikėlius.

Žingsnis 12

Lagmanas su jautiena ir makaronais Žingsnis 12
Po 5 minučių į indą įpilkite vandens. Kiekis priklauso nuo to, kaip norite patiekti lagmaną - kaip makaronus su padažu ar kaip tirštą sriubą.

Žingsnis 13

Lagmanas su jautiena ir makaronais Žingsnis 13
Jautieną ir daržoves troškinkite 50 minučių. Tada sudėkite bulves, druską, aštriuosius raudonuosius pipirus ir kitus prieskonius pagal pageidavimą. Po 15 minučių į indą sudėkite pomidorus. Palikite lagerį ant ugnies, kol bus paruoštos bulvės. Uždenkite indą dangčiu ir palikite 20 min. brinkti.

Žingsnis 14

Lagmanas su jautiena ir makaronais Žingsnis 14
Į nedidelį puodą supilkite vandenį ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, suberkite makaronus ir virkite, kol suminkštės.

Žingsnis 15

Lagmanas su jautiena ir makaronais Žingsnis 15
Nusausinkite vandenį ir sudėkite makaronus į gilų dubenį.

Žingsnis 16

Lagmanas su jautiena ir makaronais Žingsnis 16
Užpilkite padažą ant laghmano makaronų ir pabarstykite kalendros ir krapų žalumynais. Kontroliuokite patiekalo tirštumą. Lagmanas gali būti ir sriuba, ir karštas pagrindinis patiekalas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos