Publikavimo data: 2024-04-06
Jautienos lagmanas su ridikėliais
Lagmanas su ridikėliais yra tradicinis uzbekų patiekalas. Klasikinį receptą sudaro mėsa, daržovės, naminiai makaronai ir prieskoniai. Lagmanas yra skani, soti ir sveika tiršta sriuba. Ridikėliai papildo daržovių ir mėsos skonį lengvu aštrumu. Lagmanui geriau naudoti žalius ridikėlius, nes jie nėra kartūs ir yra švelnesni už kitų rūšių ridikėlius.
Žingsnis 1
Paruoškite makaronų tešlą. Į gilų dubenį supilkite persijotus miltus, druską ir plaktą kiaušinį. Supilkite šaltą vandenį. Užminkykite lygią, elastingą tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite lagmano padažą. Sudėkite mėsą į sausą keptuvę, įjunkite ant vidutinės ugnies, leiskite skysčio pertekliui išgaruoti 15 minučių. Supilkite augalinį aliejų, kepkite mėsos gabalėlius, kol taps auksinės spalvos, 10 minučių.
Žingsnis 3
Į mėsą sudėkite morkas ir svogūnus. Kepkite mėsą ir daržoves ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol daržovės suminkštės, apie 10 minučių. Tada suberkite prieskonius: maltus pipirus ir druską.
Žingsnis 4
Sudėkite likusias daržoves. Į keptuvę sudėkite ridikėlius ir bulves ir išmaišykite. Kepkite 10 minučių, tada supilkite vandenį, kad jis visiškai apsemtų keptuvės turinį. Troškinkite po dangčiu ant vidutinės ugnies 25 minutes. Tada sudėkite pomidorus ir paprikas ir troškinkite dar 15 minučių.
Žingsnis 5
Paruoškite makaronus. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite į ploną lakštą ir supjaustykite ilgomis maždaug 1 cm pločio juostelėmis. Makaronus virkite puode pasūdytame vandenyje 10-15 minučių.
Kategorijos