Net įprastą guliašą su bulvių koše galima patiekti ypatingai: prie mėsos pridėkite šoninės ir raudonojo vyno, o prie bulvių - kvapiųjų salierų.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Gerai nuplaukite ir nusausinkite bulves. Ant kepimo skardos lygiu sluoksniu užberkite jūros druskos. Sudėkite bulves ant druskos ir siųskite į orkaitę 30-40 minučių. Sviestą supjaustykite kubeliais ir laikykite šaldytuve.
Žingsnis 2
Išimkite iš orkaitės išvirtas bulves, leiskite joms šiek tiek atvėsti, tada jas nulupkite ir sutrinkite per smulkų sietelį. Alyvuogių aliejų šiek tiek įkaitinkite sunkiu dugnu puode ir sutrinkite bulves. Intensyviai maišykite tyrę medine mentele ir palaipsniui į ją įmaišykite visą sviestą. Po sviesto į tyrę supilkite pašildytą pieną. Pagardinkite druska ir baltaisiais pipirais.
Žingsnis 3
Guliašui gaminti šoninę supjaustykite plonais griežinėliais, o daržoves - stambiais 1,5-2 cm kubeliais. Ėrienos mėsą supjaustykite 4-6 cm griežinėliais. Pievagrybius, priklausomai nuo jų dydžio, supjaustykite puselėmis arba ketvirčiais.
Žingsnis 4
Į įkaitintą sunkią ketaus keptuvę sudėkite šoninę ir leiskite jai apkepti, kol taps traški. Išpilkite visus riebalus į atskirą indą ir atskirai nusausinkite šoninę ant servetėlės, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Žingsnis 5
Tą pačią keptuvę vėl įkaitinkite su šoninės aliejumi ir vienu sluoksniu sudėkite ėrieną. Apkepkite ją gerai, kol taps auksinė, ir išimkite iš keptuvės į atskirą dubenį. Keptuvę apšlakstykite raudonuoju vynu. Į mėsą supilkite gautą sultinį.
Žingsnis 6
Grąžinkite keptuvę ant ugnies, įpilkite šiek tiek šoninės aliejaus ir sudėkite svogūnus, salierus, morkas ir česnako skilteles. Kepkite daržoves, kol jos taps auksinės spalvos, supilkite pomidorų pastą ir nuolat maišydami kepkite. Keptuvę išplakite su likusiu vynu ir visą masę nusiųskite prie mėsos.
Žingsnis 7
Nuvalykite keptuvę skudurėliu ir pastatykite ją ant didelės ugnies. Įpilkite dar šiek tiek šoninės aliejaus ir sudėkite grybus vienu sluoksniu. Kai jie lengvai paruduos, įberkite druskos ir palaukite, kol pasirodys skystis. Išgarinkite sultis ir perkelkite grybus į atskirą dubenį.
Žingsnis 8
Į keptuvę sudėkite ėrieną ir daržoves, suberkite čiobrelius ir sultinį. Troškinkite mėsą ant vidutinės ugnies uždengę dangčiu, kol mėsa suminkštės (apie 90-120 min.). Po 60 minučių sudėkite grybus ir lauro lapą.
Žingsnis 9
Guliašą patiekite su bulvių koše ir papuoškite smulkintomis petražolėmis.