Publikavimo data: 2024-01-06
Guliašas vaikams receptas
Guliašas kaip vaikų darželyje, su padažu - kas gali būti geriau už minkštus mėsos gabalėlius ir bulvių košę? Papasakosime, kaip jį paruošti žingsnis po žingsnio, kad prisimintumėte vaikystę arba pradžiugintumėte artimuosius. Paprastai vaikams skirtas guliašas gaminamas iš liesos mėsos, pavyzdžiui, veršienos arba jautienos. Tačiau geriau nedėti prieskonių, prie kurių įpratę suaugusieji.
Žingsnis 1
Paimkite nuplautą ir nusausintą mėsą, supjaustykite ją 2-3 cm dydžio kubeliais. Nuplaukite daržoves. Nulupkite svogūną, supjaustykite jį kubeliais. Morkas sutarkuokite tarka.
Žingsnis 2
Norėdami paruošti guliašą žingsnis po žingsnio, apkepkite mėsą. Tam ant ugnies įkaitinkite riebalais pateptą keptuvę su augaliniu aliejumi. Siųskite ten mėsą ir kepkite, kol ji pabals, maždaug 5 minutes. guliašui ruošti pasirinkite mentę arba sprandinę. Tokia mėsa beveik niekada nebūna kieta.
Žingsnis 3
Kad guliašas būtų sultingas ir aromatingas, paruoškite padažą. Į mėsos gabalėlius sudėkite daržoves ir išmaišykite. Keptuvės turinį troškinkite 3-5 minutes. Įpilkite pusę puodelio vandens. Uždenkite dangčiu ir troškinkite vaikams skirtą guliašą ant silpnos ugnies dar 30-40 minučių.
Žingsnis 4
Padarykite mėsą su padažu aromatingesnę. Norėdami tai padaryti, likus 8-10 minučių iki virimo, guliašą pasūdykite, įdėkite lauro lapą ir prieskonių. Išvirus geriau išimti lauro lapą ir pipirų žirnelius.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą patiekalui įpilti iš vaikystės. Atskirame dubenyje sumaišykite 0,5 puodelio vandens su pomidorų pasta ir miltais. Maišykite, kol išnyks gumulėliai. Sudėkite grietinę. Supilkite padažą į mėsą ir išmaišykite. Troškinkite dar 5 minutes. Padažas turėtų sutirštėti. Jei jis per tirštas, įpilkite šiek tiek verdančio vandens ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Norėdami patiekalą gražiai patiekti, guliašą dėkite į lėkštę su garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše. Vienoje lėkštės pusėje sudėkite bulves, kitoje - mėsą. Guliašą pabarstykite smulkintais žalumynais.
Kategorijos