Publikavimo data: 2024-01-06
Jautienos guliašas su padažu receptas
Klasikinis jautienos guliašas su padažu puikiai tinka prie bet kokio garnyro. Jam paruošti tereikia 500 g mėsos. Dėl svogūnų, morkų ir prieskonių derinio šis patiekalas bus aromatingas ir sotus. Guliašą reikėtų ruošti keptuvėje. Iš šio recepto sužinosite, kaip paruošti skanią vakarienę visai šeimai ir kokią mėsos dalį pasirinkti, kad guliašas išeitų tikrai sultingas ir minkštas.
Žingsnis 1
Paimkite jautienos mėsą, nuplaukite ją vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite ir nuplaukite svogūnus ir morkas. Mėsą supjaustykite vienodais gabalėliais, 2 cm dydžio kvadratėliais. Peiliu susmulkinkite krapų žalumynus. Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, o morkas sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Norėdami išvirti jautienos guliašą su padažu, įkaitinkite keptuvę. Pastatykite ją ant didelės ugnies ir supilkite augalinį aliejų. Sudėkite mėsos gabaliukus. Kepkite maišydami apie 5-10 minučių, kol išnyks visa drėgmė. pirkdami jautieną, rinkitės sprandinę, tada guliašas bus skanus ir labai minkštas.
Žingsnis 3
Paruoškite kepinius. Į mėsą sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite 3 minutes. Suberkite miltus ir greitai išmaišykite keptuvės turinį. Kepkite dar 1 minutę. kad pjaustant svogūnus nesusidarytų ašaros akyse, prieš tai juos nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Į keptuvėje esančius ingredientus įpilkite pomidorų pastos ir karšto vandens, kad apsemtų jautienos gabalėlius. Išmaišykite. Kai mišinys užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 50 min. retkarčiais pamaišykite, kad mėsa nesudegtų. Jei reikia, įpilkite vandens.
Žingsnis 5
Padarykite patiekalą skanesnį ir aromatingesnį. Įberkite druskos, mėgstamų prieskonių, žolelių ir virkite dar 5 minutes. Jei viską atliksite žingsnis po žingsnio, gausite minkštą ir labai sultingą guliašą.
Žingsnis 6
Patiekalą galima patiekti su bulvių koše, vermišeliais arba grikiais. Kad guliašas atrodytų įspūdingiau, papuoškite jį žolelėmis arba padėkite ant salotų lapų. Ir būtinai užpilkite padažą ant garnyro. Taip jis taps sultingesnis ir apetitiškesnis.
Kategorijos