Publikavimo data: 2024-01-06
Kalakutienos guliašas su paprika receptas
Kalakutienos guliašas su padažu yra vienas iš mėsos patiekalų, kuris puikiai tiks prie ryžių, bulvių ar makaronų. Stebintiems savo figūrą geriau naudoti paukštienos filė. Tačiau sultingą ir skanų guliašą galite pasigaminti ir iš raudonos kalakutienos. Ji yra riebesnė, tačiau nesugadins patiekalo skonio. Jei išstudijuosite receptą žingsnis po žingsnio ir viską darysite taip, kaip jame parašyta, jums tikrai pavyks.
Žingsnis 1
Nuplaukite mėsą ir nulupkite daržoves. Supjaustykite filė vidutinio dydžio kubeliais. Svogūną smulkiai supjaustykite. Nuplaukite morkas ir sutarkuokite jas stambia tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite maišytą kepsnį. Įkaitinkite keptuvę ant ugnies, įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite daržoves. Kepkite jas ant vidutinės ugnies, kol pakeis spalvą, maždaug 5 min. svogūną susmulkinkite blenderiu, jei norite, kad jis būtų smulkesnis ir nesijaustų patiekale.
Žingsnis 3
Toliau virkite kalakutienos guliašą su padažu. Tam sudėkite filė gabaliukus, išmaišykite keptuvės turinį. Virkite, kol mėsa įgaus lengvą spalvą, apie 10 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Atskirame inde sumaišykite pomidorų pastą, grietinę ir majonezą su prieskoniais ir druska. Įpilkite vandens ir išmaišykite. Jei norite, kad patiekalas būtų mažiau kaloringas, nedėkite majonezo.
Žingsnis 5
Pereikite prie paskutinio veiksmo. Į mėsą suberkite miltus, išmaišykite ir iš karto supilkite padažą į keptuvę. Skanus guliašas jau beveik paruoštas. Uždenkite jį dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies dar 20 minučių.
Žingsnis 6
Kad guliašas būtų įspūdingesnis, padėkite jį į atskirą lėkštę, uždengtą salotų lapais. Papuoškite kukurūzais ir ananasais. Mėsą taip pat galite įdėti į bulvių košės duobutę ir pabarstyti žolelėmis. Toks triukas pavers patiekalą šventiniu.
Kategorijos