Kepenų guliašas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-06

Kepenų guliašas receptas

Labai lengva pasigaminti gardų kepenų guliašą su padažu. Jis būna labai minkštas ir paruošiamas daug greičiau nei klasikinis kiaulienos ar jautienos guliašas. Norint atsikratyti nemalonaus skonio, prieš tai iš jautienos kepenų reikia išpjauti venas ir latakus bei pašalinti plėvelę. Arba tokias kepenėles pakeiskite vištienos kepenėlėmis. Sugaišite tik 40 minučių, ir sultingas švelnus kepenėlių guliašas bus paruoštas. Jį galite patiekti su bet kokiu garnyru. Patiekalą taip pat galite padaryti įspūdingą papuošdami žolelėmis.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
122 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepenų guliašas receptas Žingsnis 1
Pirmiausia paimkite jautienos kepenis ir nuplaukite jas. Tada nusausinkite jas popieriniu rankšluosčiu. Nuimkite plėvelę ir kanalus. Į gilų dubenį supilkite pieną ir įdėkite kepenis į jį 20-30 minučių. Taip atsikratysite nemalonaus skonio. Tuo tarpu nulupkite daržoves. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas - šiaudeliais. Nusunkite pieną ir supjaustykite kepenis mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Kepenų guliašas receptas Žingsnis 2
Kepkite kepenis. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite kepenų gabalėlius. Kepkite maišydami 3 minutesNeperkepkite kepenų, kad jos netaptų kietos.

Žingsnis 3

Kepenų guliašas receptas Žingsnis 3
Atskiroje keptuvėje apkepkite daržoves. Į ją įpilkite 1 šaukštą augalinio aliejaus ir sudėkite svogūną. Po 3 minučių sudėkite morkas, išmaišykite ir toliau kepkite 3-5 minutes. Perkelkite daržoves į keptuvę su kepenėlėmis. kepkite svogūną retkarčiais pamaišydami, nes jis gali sudegti.

Žingsnis 4

Kepenų guliašas receptas Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Atskirame inde sumaišykite pomidorų pastą, majonezą, druską, pipirus ir 1 puodelį vandens. Supilkite mišinį į kepenų guliašą ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Kepenų guliašas receptas Žingsnis 5
Troškinkite jautienos kepenėlių guliašą. Tai padarykite kuo mažesniu karščiu. Į padažą suberkite miltus, išmaišykite ir supilkite likusį vandenį. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 3-5 minutes. Kaip matote, labai lengva pasigaminti skanų kepenų guliašą.

Žingsnis 6

Kepenų guliašas receptas Žingsnis 6
Kad patiekalo patiekimas būtų įspūdingesnis, įdėkite guliašą į gilų, gražų dubenį. Kepenų gabalėlius su padažu taip pat galite sudėti į garnyro vidurį. Patiekalą papuoškite žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos