Publikavimo data: 2024-01-06
Kepenų guliašas receptas
Labai lengva pasigaminti gardų kepenų guliašą su padažu. Jis būna labai minkštas ir paruošiamas daug greičiau nei klasikinis kiaulienos ar jautienos guliašas. Norint atsikratyti nemalonaus skonio, prieš tai iš jautienos kepenų reikia išpjauti venas ir latakus bei pašalinti plėvelę. Arba tokias kepenėles pakeiskite vištienos kepenėlėmis. Sugaišite tik 40 minučių, ir sultingas švelnus kepenėlių guliašas bus paruoštas. Jį galite patiekti su bet kokiu garnyru. Patiekalą taip pat galite padaryti įspūdingą papuošdami žolelėmis.
Žingsnis 1
Pirmiausia paimkite jautienos kepenis ir nuplaukite jas. Tada nusausinkite jas popieriniu rankšluosčiu. Nuimkite plėvelę ir kanalus. Į gilų dubenį supilkite pieną ir įdėkite kepenis į jį 20-30 minučių. Taip atsikratysite nemalonaus skonio. Tuo tarpu nulupkite daržoves. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas - šiaudeliais. Nusunkite pieną ir supjaustykite kepenis mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Kepkite kepenis. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite kepenų gabalėlius. Kepkite maišydami 3 minutesNeperkepkite kepenų, kad jos netaptų kietos.
Žingsnis 3
Atskiroje keptuvėje apkepkite daržoves. Į ją įpilkite 1 šaukštą augalinio aliejaus ir sudėkite svogūną. Po 3 minučių sudėkite morkas, išmaišykite ir toliau kepkite 3-5 minutes. Perkelkite daržoves į keptuvę su kepenėlėmis. kepkite svogūną retkarčiais pamaišydami, nes jis gali sudegti.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Atskirame inde sumaišykite pomidorų pastą, majonezą, druską, pipirus ir 1 puodelį vandens. Supilkite mišinį į kepenų guliašą ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Troškinkite jautienos kepenėlių guliašą. Tai padarykite kuo mažesniu karščiu. Į padažą suberkite miltus, išmaišykite ir supilkite likusį vandenį. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 3-5 minutes. Kaip matote, labai lengva pasigaminti skanų kepenų guliašą.
Žingsnis 6
Kad patiekalo patiekimas būtų įspūdingesnis, įdėkite guliašą į gilų, gražų dubenį. Kepenų gabalėlius su padažu taip pat galite sudėti į garnyro vidurį. Patiekalą papuoškite žolelėmis.
Kategorijos