Publikavimo data: 2024-01-06
Guliašas su grietine receptas
Guliašas su grietinės padažu tikrai užkariaus jūsų svečių širdis. Kadangi į mėsą dedama specialaus padažo, patiekalas gaunasi sotus ir labai skanus. Norint paruošti švelnų guliašą iš kiaulienos, reikės keptuvės ir mėsos minkštimo. Jei nemėgstate riebios mėsos, rinkitės plaktuvą. Kartu su aromatingu bulvių garnyru patiekalas tiks ir įprastai vakarienei, ir šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Prieš gaminant guliašą su grietinės padažu, reikia paruošti daržoves. Jas nuvalykite ir nuplaukite po tekančiu vandeniu. Morkas sutarkuokite tarka, o svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Kiaulieną nuplaukite ir supjaustykite maždaug 3 cm dydžio kubeliais. Česnaką susmulkinkite peiliu arba išspauskite per presą.
Žingsnis 2
Kepkite mėsą, kol ji taps auksinė. Tam keptuvę reikia patepti augaliniu aliejumi ir įkaitinti ant ugnies.Vietoj saulėgrąžų aliejaus geriau naudoti šalto spaudimo alyvuogių aliejų. Jo sunaudojama daug mažiau nei saulėgrąžų aliejaus.
Žingsnis 3
Kad guliašas su grietinės padažu būtų sotus, reikia apkepti daržoves. Norėdami tai padaryti, prie mėsos pridėkite svogūnų ir morkų. Paskaninkite pipirais ir druska. Kepkite ingredientus 10 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite grietinę, česnaką, vandenį ir miltus. Mišinį sumaišykite trintuvu, kad jis taptų vientisas.
Žingsnis 5
Pereikite prie paskutinio kiaulienos guliašo gaminimo etapo. Sudėkite Provanso žoleles ir lauro lapą. Supilkite padažą į keptuvę ir troškinkite patiekalą 50 minučių ant silpnos ugnies. jei matote, kad skysčio nepakanka ir jis išverda, įpilkite daugiau verdančio vandens.
Žingsnis 6
Paruoštas patiekalas atrodys įspūdingai, jei iš garnyro suformuosite "pyragą". Tai galima padaryti naudojant formą. Ant viršaus reikia uždėti guliašo ir pabarstyti žolelėmis. Kitas variantas - bulvėse padaryti duobutę ir į jos vidurį įdėti mėsą. Puiki idėja šventei.
Kategorijos