Publikavimo data: 2024-04-08
Avienos lagmanas su ridikėliais
Lagmanas su ridikėliais - tai klasikinė Vidurinės Azijos lagmano versija, kurios pagrindą sudaro ilgi makaronai. Prie makaronų ruošiamas mėsos ir sezoninių daržovių padažas. Lagmanui geriau naudoti žalius ridikėlius: jie nėra kartūs, priešingai nei juodieji ridikėliai. Žaliuosiuose ridikėliuose yra daug naudingų medžiagų ir vitaminų. Pirkdami atkreipkite dėmesį, kad šviesusis ridikas bus tuščias viduje ir gležnas. Žingsnis po žingsnio pateiktas receptas padės jums nustebinti artimuosius prie pietų stalo.
Žingsnis 1
Paruoškite makaronus. Sudėkite makaronus į dubenį, apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite laghmaną. Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite mėsą ir maišydami kepkite ant didelės ugnies, kol paruduos. Įberkite druskos, pipirų, mėsos prieskonių ir česnako. Išmaišykite. Tada sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir morkas. Apkepkite ir sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Sudėkite paprikas ir pomidorų griežinėlius. Išmaišykite. Sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Į keptuvę sudėkite bulves ir žaliuosius ridikėlius. Įpilkite šaukštą miltų ir išmaišykite padažą.
Žingsnis 3
Troškinkite lagmaną su žaliaisiais ridikėliais. Supilkite į keptuvę vandenį, jis turi apsemti visus ingredientus. Sumažinkite kaitrą iki minimalios ir palikite troškintis, kol bulvės bus paruoštos 20-30 minučių. Išjunkite ugnį ir palikite 10-15 min. brinkti.
Kategorijos